Een aandachtig gehoor van UVV-ers
Een aandachtig gehoor van UVV-ers Foto: pr

Aandacht voor Roparun tijdens jaarvergadering UVV Goeree-Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE - Dit jaar bestaat de UVV Goeree-Overflakkee 35 jaar. De UVV heeft de gewoonte bij de jaarvergadering aandacht te besteden aan een goed doel. Op maandag 11 april was de stichting Roparun te gast, omdat deze organisatie dit jaar 25 jaar bestaat.

In het goed gevulde restaurant van woonzorgcentrum Ebbe en Vloed in Oude-Tonge luisterden ruim 70 vrijwilligers naar de boeiende presentatie van Arie Wezemer (persvoorlichter) en Iris Goedegebuur (communicatiemedewerker) over de activiteiten van de stichting Roparun. De organisatie is uiteraard bekend van de estafetteloop van 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam. In de afgelopen jaren hebben meer dan 100.000 deelnemers meegelopen met het doel geld in te zamelen voor de behandeling van mensen met kanker onder het bekende motto "Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven".
De aanwezigen kregen een inkijk in de organisatie van de stichting Roparun. Het hele jaar wordt er gewerkt voor het tweedaagse evenement dat dit jaar van 14 tot en met 16 mei plaatsvindt. Zes medewerkers en 400 vrijwilligers zorgen er voor dat de tocht letterlijk en figuurlijk in goede banen wordt geleid. Minstens zo belangrijk is dat het ingezamelde geld op een goede manier wordt besteed. Ieder jaar worden doelen geselecteerd die op een financiƫle bijdrage kunnen rekenen. Behalve het financieel steunen van een aantal instellingen, beschikt Roparun over veertien vakantiebungalows waar kankerpatiƫnten en hun familieleden kosteloos een weekje kunnen verblijven.
Alle aanwezigen waren onder de indruk van de verhalen over de besteding van de opgehaalde miljoenen. De voorzitter van de UVV Goeree-Overflakkee, Caroline Goedegebuur, was blij dat de afdeling de kans had om stichting Roparun in de schijnwerpers te zetten. Dat deed ze daarna ook met de diverse jubilarissen van de afdeling, die zich soms al tientallen jaren inzetten bij een of meerdere projecten van de UVV. De waardering voor hun inzet werd onderstreept met een kleurige bos bloemen.