INGEZONDEN:

Cliëntenraad WWB Goeree-Overflakkee

Het is nu ruim een jaar geleden dat de Participatiewet van kracht is. Wat is de theorie van de Participatiewet en hoe werkt dit in de dagelijkse praktijk van mensen?

U heeft misschien nog nooit van ons gehoord? Cliëntenraad WWB Goeree-Overflakkee.
Onze Cliëntenraad is er voor en door bijstandsgerechtigden van Goeree-Overflakkee.
Vooral mensen met een (gedeeltelijke) bijstanduitkering hebben deze nieuwe wettelijke regelgeving in hun dagelijkse praktijk ondervonden.

Onze Cliëntenraad wil graag uw ervaringen (positief/negatief) in kaart brengen. Wettelijk mogen wij geen individuele zaken behandelen, daarom willen we graag de algemene ervaringen bundelen.

De leden van de Cliëntenraad zijn regelmatig gesprekspartner van onze gemeente. Wat gaat goed, wat kan beter en wat moet nodig veranderen. Via ons komen zaken op het juiste bureau. U en wij zijn immers de ervaringsdeskundigen. Wat zijn uw ervaringen bij de aanvraag van Bijstand, re-integratie trajecten, Webego, tegenprestatie, sanctie beleid, proefplaatsingen enz.? Heeft u hulp ontvangen van arbeidsmakelaars, consulenten, re-integratie begeleiders, jobcoaches, enz. bij het vinden van werk? Bijstand moeten aanvragen is voor velen een grote drempel en velen schamen zich er voor. Bent u door de gemeente voldoende geïnformeerd over u rechten en plichten?

Ondanks dat onze doelgroep/achterban richting de 500 personen gaat, hebben wij maar een zeer beperkt budget voor onze activiteiten. Wel hebben wij inmiddels een Facebookpagina: www.facebook.com/participatieraadgo en een mailadres: participatieraadgo@gmail.com

Uw ervaringen, tips en ideeën met betrekking tot de Participatiewet/Bijstand zijn van harte welkom.
Wij verzekeren u dat reacties vertrouwelijk worden behandeld en eventueel worden geanonimiseerd.

Alvast dank voor uw reacties.
Bestuur

Cliëntenraad WWB Goeree Overflakkee
participatieraadgo@gmail.com