Afbeelding
Foto: pr

Vervolg quiltgroep Herkingen

HERKINGEN - De in 2014 door Bep Bazen gestarte quiltcursus heeft een mooi vervolg gekregen. In de cursus worden de aloude ambachtelijke quilttradities gevolgd, met ruimte en vrijheid voor het toepassen van eigen ideeën en inspiraties. Dankzij Bep's enthousiasme en ondersteuning op de juiste momenten hebben zowat alle dames van de vorige cursus en ook een klein aantal nieuwe leden prachtige quilts gemaakt. De handgemaakte quilts zijn stuk voor stuk juweeltjes en hangen nu te pronken in het theetuinpaviljoen van theetuin De Bongerd teHerkingen.
Met veel plezier is er naast de eigen quilt ook weer samengewerkt aan een 'Goede doelen quilt' (zie foto). Tijdens de expositie worden lootjes van € 1,- verkocht. De opbrengst is voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Kees Witte zal op 7 mei het winnende lotnummer trekken.
De dames hopen in het najaar de draad weer op te pakken. Geïnteresseerden zijn dan weer van harte welkom. Als bonus wordt elke cursist verwend met koffie of thee en daarbij een overheerlijk stuk huisgemaakte taart, waarvan u het recept meekrijgt voor thuis. Een voorproefje van een idee voor de cursus 2016/2017 wordt tijdens de expositie al getoond, van 8 april tot 8 mei (Moederdag). Voor actuele info zie www.theetuindebongerd.nl.