"Je merkt dat het supergoed aanslaat"

Vervolg van de voorpagina.

Daar realiseerde ze een eenvoudige maar knus ingerichte verkoopruimte voor haar meubeltjes. Ook verkoopt ze er landelijke woonaccessoires én er kwam een winkel waar heel Stad aan 't Haringvliet terecht kan voor uiteenlopende dingen. "Vergeten boodschapjes", noemt Pieternella 't, maar als je de winkelrekken langsloopt is 't ongemerkt toch een hele verzameling die er ligt. "Het begon eigenlijk met snoep voor de kinderen, en ijsjes. Dat werd al snel gevolgd door brood, van de Goereese Bakkerij De Vries, en daarna allerhande boodschappen, die ze momenteel betrekt van Plus Slingerland te Middelharnis. Zelfs boodschappen laten bezorgen hoort tot de mogelijkheden. Het postagentschap dat voorheen bij de fietsenmaker onderdak vond, ook voor mensen uit Den Bommel, heeft Pieternella overgenomen en ook de benzinepomp blijft in bedrijf en wordt straks zelfbediening.

In behoefte voorzien

"'t Is voor de ouderen heel fijn dat ze nu niet meer overal voor naar Middelharnis hoeven, maar gewoon weer hier, op een centrale plek in 't eigen dorp d'r boodschapjes kunnen halen. Je merkt echt dat 't in een behoefte voorziet, ook op sociaal vlak, en dat het supergoed aanslaat", zegt de enthousiaste winkelierster. "Voor de verdiensten ben ik de boodschappen er niet bij gaan doen, want goedbeschouwd ik houd er niks aan over. Ik vind 't alleen zo vervelend dat er in Stad zo weinig is, dat ik 't gewoon ben gaan doen. En ik geniet van de contacten die er hier zijn, dikwijls onder het genot van een kopje koffie of thee."
Daarnaast prijst Pieternella zich gelukkig met een team vrijwilligers dat het heel geslaagd vindt om hier, in De Knusse Schuur, actief te zijn. Ook stagiaires van scholen doen er werkervaring op en verder gaat ze samenwerken met kringloopwinkel Goed voor Goed, via wie mensen met een beperking ook in Stad terechtkunnen en bij Pieternella prima tot hun recht komen.

Toekomstplannen

En wat haar betreft ligt er voor de toekomst nog meer in het verschiet want met het oog op de komende zomer is het de bedoeling om een klein terrasje te realiseren, waar voorbijkomende fietsers of wandelaars lekker even neer kunnen strijken voor een kop koffie of thee met iets lekkers. En binnen wil ze nog een keukentje en een broodjeshoek realiseren én een OV oplaadpunt.
De Knusse Schuur is van dinsdag t/m vrijdag geopend van 8.00 tot 20.00 uur, alleen op zaterdag gaan de winkeldeuren om 16.00 uur dicht. Het telefoonnummer is 06 30051354 en op Facebook is heel wat te zien over welke meubels er uit atelier De Knusse Schuur komen.