Het bijna complete team van De Knusse Schuur. Alleen Aad van Mourik ontbreekt. Foto: Hans Villerius
Het bijna complete team van De Knusse Schuur. Alleen Aad van Mourik ontbreekt. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Dorpswinkel doet Stad herleven

STAD AAN 'T HARINGVLIET – Een regelrechte aanwinst is 't voor 'Stad': weer een winkeltje in het dorp, waar niet alleen allerhande waar verkrijgbaar is maar waar het ook beregezellig is en het sociale leven in de woonkern weer een impuls krijgt. Half februari jl. opende Pieternella Arensman haar winkeldeuren, van 'De Knusse Schuur' aan de Molendijk, en sindsdien weten talloze dankbare dorpsbewoners haar voor steeds meer zaken te vinden, want het assortiment groeit met de week.

Door Hans Villerius

Het is inderdaad voor Stad aan 't Haringvliet en voor de leefbaarheid van 't dorp dat Pieternella haar winkeltje begon, zo geeft ze aan, dit in combinatie met de hobby die ze al een jaar of twaalf uitoefent: het maken en opknappen van meubels en die te koop aanbieden. Dat laatste deed ze eerst op een andere locatie in het dorp, aan de haven. Dikwijls zochten dorpsbewoners haar hier op, ook gewoon voor 'n gezellig praatje of een bak koffie. En voor de meubelmakerij komen mensen zelfs uit 't héle land naar Stad. Want Pieternella maakt alles, in elke gewenste uitvoering en maat, desgewenst rekening houdend met het budget van klanten. De vraag naar haar meubeltjes is de achterliggende jaren zó gegroeid, dat echtgenoot Johan, die een hoveniersbedrijf heeft, inmiddels twee dagen in de week meewerkt in de werkplaats van z'n vrouw.

Vergeten boodschapjes

Het is dan ook niet verwonderlijk dat het atelier te klein werd. En toen vorig jaar de fietsenmakerswerkplaats van Geert Kamp aan de Molendijk te koop kwam was het Johan die wat graag de kans benutte om er de nieuwe eigenaar van te worden. Hij en Pieternella hadden best wat ideeën om hier te gaan doen. En dat is er inderdaad van gekomen. De meubelmakerij verhuisde naar Molendijk 11.

Lees verder op pagina 3.