Afbeelding
Foto: Hans Villerius

MTeck bouwt elektrische baggerkranen – als enige in de wereld

Geen dieselmotor, geen hydrauliek. MTeck heeft een kraan ontwikkeld die honderd procent elektrisch is. Daarmee laat de onderneming in Stellendam zich van een zeer innovatieve kant zien. Er is in de wereld geen ander bedrijf dat een elektrische baggerkraan heeft gebouwd. MTeck deed het in opdracht van de bekende baggerfirma Paans Van Oord. Daarna kwam al gauw de opdracht voor de tweede elektrische kraan binnen. Vervolgorders kunnen niet uitblijven.

MTeck is in december 2011 opgericht. Martijn van Eck en André Huijer waren al een jaar of zeven collega's van elkaar, in dezelfde branche. Ze vulden elkaar goed aan. De eerste is heel goed thuis in de theorie en praktijk van de elektrische besturing van kranen, de tweede in de hydrauliek. Ze begonnen samen in een pandje in Oude-Tonge. Voor hun eerste klus gingen ze drieënhalve week naar een steengroeve in Suriname, waar een totale renovatie van het machinepark op het programma stond. "Een mooie klus, die financiële zekerheid gaf bij de start van MTeck", aldus Van Eck en Huijer.

"Daarna volgde een roadtrip van drie weken in Amerika. Voor een bedrijf dat we al kenden bezochten we diverse klanten om hun machines te onderhouden. Dat bedrijf is nu een dealer van ons kraanmerk. We hebben vertrouwen gekregen en dat betaalt zich dan op zo'n manier uit. Dat is heel wat waard voor ons bedrijf."

Voor een grote klus – de hydraulische en elektrische besturing van twee kraantrolleys – reisden ze naar Zuid-Afrika, Brazilië en Trinidad en Tobago. "Best spannend voor een klein bedrijfje als MTeck, maar we hebben ons toen wel op de kaart gezet. Daarna ging het hard. We kregen een complete revisieklus voor een baggerkraan."

Het pand in Oude-Tonge was daarvoor te klein. Gelukkig vond MTeck snel, in december 2013, een groter pand in Stellendam. Dat pand was bovendien beter gelegen, vlak bij de haven. "We hebben tachtig tot negentig procent van de kraantjes op binnenvaartschepen in onderhoud. Dat doen we aan boord of in onze loods." Stellendam is ook een goede locatie omdat daar de constructie-, straal- en spuitbedrijven zitten waarmee MTeck werkt. "Stellendam heeft alles", vinden Van Eck en Huijer.

MTeck breidde ook uit in personeelsomvang. De financiële en administratieve zaken vallen onder de verantwoordelijkheid van Tinelot Tjebbes, tevens compagnon van André en Martijn. Peter van der Lee, een oud-collega, houdt zich bezig met de engineering. "Vroeger gebeurde dat met een krijtje op de vloer, maar nu is alles onderbouwd. We rekenen alles door, maken een 3D-model en zorgen ervoor dat de Europese richtlijnen en NEN-EN normen worden nageleefd."

Nieuw merk

Het huzarenstukje van MTeck, tot nu toe, is de ontwikkeling van een eigen kraanontwerp. Vanaf nul: een nieuw merk, uit Stellendam. Volledig elektrisch. "Zo'n kraan was er niet. Van Oord wilde er een, maar kon hem nergens kopen. Toen zijn wij aan de slag gegaan en vorig jaar leverden we onze eerste eigen kraan. Er is veel interesse voor, ook vanuit Amerika." Maar daarnaast is MTeck zich blijven richten op service en onderhoud.

Het plezier straalt ervan af, als je bij het bedrijf in Stellendam over de vloer komt. Werken is hier een hobby. Daarnaast is MTeck zo ver gekomen door nooit concessies te doen aan de kwaliteit, de normen en de duurzaamheid, door innovatieve durf te tonen en door, zoals André Huijer zegt, Flakkees te ondernemen: doen wat je belooft en betrokkenheid tonen, ook als een klus is afgerond. "Alles is gebaseerd op vertrouwen", zegt Martijn van Eck.

In april verhuist MTeck, waar nu zes mensen werken, alweer naar een veel groter pand, iets verderop in Stellendam. Anticiperen op de toekomst is dat. "Hier hopen we het wat langer vol te houden dan twee jaar."

Afbeelding