Afbeelding
Foto: Gemeente Goeree-Overflakkee

Koninklijke Onderscheiding voor Wim van Putten tijdens viering 15-jarig jubileum De Jonge Spartaan

MIDDELHARNIS – Zaterdag stonden de leden van voetbalvereniging De Jonge Spartaan stil bij het 15-jarig bestaan van de vereniging. Tijdens de bijeenkomst ontving vrijwilliger Wim van Putten een Koninklijke Onderscheiding.

Interim-voorzitter John Troost hield ter gelegenheid van de jubileumviering een toespraak. Hij ging terug in de tijd en liep in het kort de geschiedenis van de vereniging na. De geschiedenis begon met het moment dat 82 personen de voorkeur gaven aan een poging om een zaterdagvereniging op te richten. De naam werd De Jonge Spartaan en men startte met 300 leden. De kernwaarden waren: Sportieve Plicht, Saamhorigheid en Sociale Betrokkenheid.
"15 jaar De Jonge Spartaan is iets om eens goed bij stil te staan. Het bestuur heeft dan ook een jubileumcommissie ingesteld, welke een reeks van activiteiten heeft georganiseerd", aldus Troost. Zo is er een blijvende foto-expositie en op woensdag 8 juni vindt er een wedstrijd plaats tussen het eerste elftal en Oud Feyenoord. Dit wordt met een feest afgesloten.

Er is ook een speciale editie van het clubblad verschenen. Het eerste exemplaar werd overhandigd door Leen Blok aan Wim van Putten.

Voor Van Putten was er nog een verrassing op deze avond, want burgemeester Ada Grootenboer was aanwezig en zij overhandigde hem een Koninklijke Onderscheiding. Wim van Putten is al ruim 42 jaar vrijwilliger. Van 1974 tot 2001 was hij vrijwilliger bij MSV & AV Flakkee in Middelharnis en vanaf 2001 bij de Jonge Spartaan in Middelharnis. Hij wordt omschreven als een uiterst gedreven, onbaatzuchtig en toegewijd voetballiefhebber, die zich inzet voor de vereniging in het geheel, maar ook voor het individuele lid.

Bij MSV & AV Flakkee was Wim van Putten vele jaren bestuurslid. Daarnaast was hij jarenlang trainer van junioren- en pupillenteams en van het tweede elftal. Ook maakte hij deel uit van de jeugdcommissie en was hij initiatiefnemer en coördinator van de in 1976 gestarte en nog steeds bestaande Superstar-competitie.

In 2001 werd hij een van de oprichters van voetbalvereniging De Jonge Spartaan. Hier was hij tot 2008 bestuurslid. Hij heeft veel bijgedragen aan de totstandkoming, onderhoud en beheer van de voor voetbal noodzakelijke infrastructuur. Eerst op het terrein van de Zuidwester en daarna aan de Oostplaatseweg. Inmiddels is hij 71 jaar en nog dagelijks te vinden op 'zijn' voetbalwei als terreinbeheerder.

"Zijn kennis, visie en ervaring is onmisbaar voor Voetbalvereniging De Jonge Spartaan. Met zijn inzet vervult hij dan ook een voorbeeldfunctie voor anderen, aldus burgemeester Ada Grootenboer.