Afbeelding
Foto: pr

Zingt u ook mee met het Dirkslands Mannenkoor?

'Zingen met mond én hart'

DIRKSLAND/DORDRECHT - Luther zei eens: "Zingen is twee keer bidden". Het Dirkslands Mannenkoor probeert daaraan vorm te geven door de tekst (de inhoud) en de muziek (de vorm) te oefenen. Het koor staat sinds 1996 onder leiding van Frans Cornet uit Alphen aan den Rijn. Een ervaren en bijzonder enthousiaste dirigent, die het koor niet alleen bekwaam leidt, maar ook weet te inspireren. De begeleiding is in handen van Jan Hoek, een talentvolle organist uit Ouddorp.

Tijdens de tweewekelijkse repetitieavonden wordt er gewerkt aan een goede ademhalingstechniek en verbetering van de stemvorming. Daarnaast is er ruimte voor ontmoeting en gezelligheid. Deze avonden vinden plaats in het kerkgebouw van de Gereformeerde Gemeente te Dirksland, centraal gelegen op Goeree-Overflakkee. Dat blijkt wel uit plaatsen waar onze zangers vandaan komen: naast diverse plaatsen van het eiland ook Numansdorp, Spijkenisse, Hendrik-Ido-Ambacht, Zuidland, Scherpenisse en Krimpen a/d IJssel.

Mannen vanaf 15 jaar zijn van harte welkom op het koor. Iedereen mag als gast vrijblijvend een repetitieavond bijwonen. Meer informatie kunt u vinden op www.dirkslandsmannenkoor.nl.

In de loop van het bestaan heeft het Dirkslands Mannenkoor diverse cd's opgenomen, zodat u vanuit een makkelijke stoel kunt genieten van de verscheidenheid aan liederen die het koor zingt.
Hoogtepunten zijn de zangavonden ten bate van goede doelen. Plaatsen waar wij uitvoeringen hebben gegeven zijn onder meer de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam, St. Janskerk Gouda, alsook in kerken in Werkendam, Zaamslag, Capelle aan de IJssel en Kapelle (in Zeeland), maar ook op ons eiland.

De avond op 28 maart 2016 (2e Paasdag) is er zo één: het Dirkslands Mannenkoor hoopt dan samen met het Samengestelde Gemengd Koor o.l.v. Hugo v.d. Meij, een unieke uitvoering te geven met bekende en minder bekende Paasliederen en Psalmen in de Grote Kerk te Dordrecht ten bate van het Shaare Zedek Ziekenhuis in Jeruzalem. De opbrengst van de collecte komt ten goede aan de uitbreiding van de spoedeisende hulpafdeling.