Boy, Rick, Joost en Lars (in groene shirts) met de grote kampioensbeker.
Boy, Rick, Joost en Lars (in groene shirts) met de grote kampioensbeker. Foto: Adri van der Laan

Bowlingteam Bosseschool is kampioen van Nederland

MIDDELHARNIS - Met grote overmacht is het bowlingteam The Spareribs van de Bosseschool afgelopen zaterdag 12 maart in Eindhoven Nederlands kampioen schoolbowlen geworden.

Het team met Rick Peeman, Joost Karels, Boy Hoogmoed en Lars Mastenbroek gooiden met 1818 punten bijna 400 punten meer dan de nummer twee, De Toermalijn uit Zwijndrecht. In de voorrondes deden 470 teams uit het hele land mee. De 72 beste teams hebben in het bowlingcentrum van Eindhoven gestreden om de enorme beker. Met de hoogste score die zij in de voorronde hadden gegooid, werd het Bosseschool-viertal vooraf al geducht door de andere teams. De zenuwen werden goed in bedwang gehouden en de jongens wierpen de ballen eerst in de halve finale en daarna in de finale beter dan ooit.

Met een gemiddelde van 121,20(!) per game mag dit een superprestatie genoemd worden. Het tweede team, The Bowlingchicks werd 13e van Nederland, wat ook een geweldige prestatie genoemd mag worden. Met grote trots hebben heeft team The Spareribs de supergrote wisselbeker in ontvangst genomen en keerden zij als kampioenen terug naar Middelharnis. Grote waardering verdient de Bowling Vereniging Middelharnis voor de wijze waarop zij de voorrondes heeft georganiseerd en de teams hebben voorbereid en begeleid tijdens de finalewedstrijden! Op maandagmorgen 14 maart is het bowlingteam gehuldigd op het schoolplein en zijn zij toegezongen door de andere kinderen van de Bosseschool.