Cynthia en Phillis in de te openen styling-woonwinkel. Foto: Wim van Vossen Fotografie
Cynthia en Phillis in de te openen styling-woonwinkel. Foto: Wim van Vossen Fotografie Foto: Wim van Vossen Fotografie

'De Zuikertuin' wordt mijn ding, zegt Cynthia van Delft

OUDDORP - Twee jaar geleden gaf projectontwikkelaar en ondernemer Eelco van Delft (Van Delft Vastgoed BV) aan het toen leegstaande pand Molenblok 2 in Ouddorp een passende upgrading te geven. Geen moderne bouwstijl, maar een object dat traditioneel zou aansluiten bij de entree van het dorpscentrum richting Hoenderdijk/Boompjes. Investeren in een bestaand pand, passend bij de omgeving met een innovatieve uitvoering. Met op de begane grond ruim 135 m2 bruto vloeroppervlak voor een winkeleenheid en op de verdieping twee appartementen.

Door Jaap Ruizeveld

Dit alles op een goede zichtlocatie, met parkeermogelijkheid (Dorpstienden) in de directe omgeving. Nadat de vergunning was verleend, is de afgelopen maanden het oude pand gesloopt en via nieuwbouw een metamorfose gerealiseerd. De appartementen zijn verkocht en nog deze maand zal ook de winkeleenheid worden ingericht, waarna, rond Pasen, de opening plaatsvindt van 'de Zuikertuin', een woonwinkel met accessoires. Cynthia van Delft koos voor deze naam als goede herinnering aan een vakantiebezoek aan Curaçao, waar deze naam een landgoed siert.

Contacten

Cynthia Rodrigues Monteiro, de 42-jarige echtgenote van Eelco van Delft, zal er de scepter zwaaien. Dat doet zij overigens in nauwe samenwerking met en afstemming op de 51-jarige Phillis uit Hellevoetsluis. Beide dames hebben bedrijfsmatig al jarenlang contact met elkaar en nu doet zich de unieke mogelijkheid voor om enerzijds de krachten te bundelen, vakkennis te delen en anderzijds de woonwinkel met accessoires op de kaart te zetten en te promoten. Phillis was lange tijd actief in de keukenbranche, maar had toch heimwee naar de woonbranche. Zij zal dan ook straks in de winkel te vinden zijn.

Gevarieerd beeld

"Ja, het wordt echt mijn ding", zegt Cynthia. "De ambitie om tot de woonwinkel te komen is in de afgelopen jaren sterk ontwikkeld. Zoiets groeit uit de vele contacten die je onderhoudt, de affiniteit met en in de woonbranche. Dat gebeurt met het uitdragen van het merk 'Riviéra Maison'. Dat niet alleen. Ook hebben wij naast ons vastgoedbedrijf een facilitair bedrijf opgezet, waar projecten met inrichting en styling worden ingevuld. Het één ondersteunt het ander. Het maakt een totaalproduct mogelijk. De komende dagen wordt hard gewerkt om de inrichting en styling uit te voeren. Omdat wij in Ouddorp over een opslagruimte beschikken, kan in de winkelunit steeds een goed gevarieerd beeld worden gepresenteerd van diverse mogelijkheden. Daar heb je meubels voor nodig. De schijnwerper wordt daarnaast gericht op accessoires.

Tijden

"Wij streven er naar de winkel op 25 maart, nog voor het Paasweekeind, te kunnen openen. Er moet nog het een en ander worden geregeld, maar het gaat lukken. Wat openingstijden betreft, gaan wij voorlopig uit van: op werkdagen (dinsdag tot en met zaterdag) van 9.30 tot 17.30 uur. Op maandag zullen wij gesloten zijn. De tijden kunnen overigens nog afgestemd worden met collega-ondernemers in de directe omgeving van ons pand. De komende dagen brengen wij een en ander met definitieve informatie in de publiciteit", stelt Cynthia.

Het nieuwe pand aan de Molenblok 2 (Foto: Jaap Ruizeveld)