Albert van Holten (2e van links) tussen de directieleden van Bouwcenter Esselink.
Albert van Holten (2e van links) tussen de directieleden van Bouwcenter Esselink. Foto: pr

Albert van Holten 25 jaar aan Bouwcenter Esselink verbonden

MIDDELHARNIS – Tijdens een personeelsbijeenkomst van Bouwcenter Esselink werd stilgestaan bij een jubileum. Deze keer was het Albert van Holten, die 25 jaar aan het bedrijf verbonden was.

Hoewel Albert de man niet is om in het middelpunt van de belangstelling te staan, nam directeur Taco van Dieren de gelegenheid waar om bij de "bijzondere mijlpaal" stil te staan.
Aan de hand van foto's werd stilgestaan bij de loopbaan van de jubilaris bij Esselink. Hierbij ontbraken natuurlijk ook niet de persoonlijke anekdotes, die op humoristische wijze werden gepresenteerd.
Op 25 februari kwam Albert in dienst bij het bedrijf als assistent systeembeheerder. Onder leiding van Ko Nelis groeide hij binnen het bedrijf. Hij werd later systeembeheerder en werd de plaatsvervanger van 'financiële man' Ko Nelis. En na het vertrek van Nelis werd hij verantwoordelijk voor de financiën. Om voldoende kennis hiervoor te vergaren, volgde hij vele cursussen en trainingen. Taco van Dieren prees Albert voor de "bijzonder integere manier waarop hij deze verantwoordelijkheid altijd heeft genomen".

Harde werker, loyaal, kritisch zijn de typeringen die bij Albert passen en vooral bij dat laatste kon de genuanceerdheid wel eens achterblijven. "Je kunt het nu eenmaal niet hebben dat we hier fouten maken".

"Al die jaren heb je veel werk verzet, maakte je dagen die doorgaans behoorlijk langer dan 8 uren waren, en was je bereikbaar of beschikbaar als er wat moest gebeuren of als we vragen hadden. En dat is nog steeds zo! Je vind het leuk om mee te denken over het beleid en de koers van de organisatie. Je denkt breed mee in het management en je beperkt je daarbij niet tot je eigen afdeling", aldus Taco van Dieren.

Dingen vernieuwen en verbeteren is Albert op het lijf geschreven. Nu er een nieuwe taakverdeling is opgezet en Albert meer taken in de automatisering gaat doen, kunnen deze eigenschappen nog meer uit de verf komen, aldus Taco van Dieren.

Ondanks de drukte van zijn baan, heeft Albert ook nog tijd om zich op andere terreinen in te zetten, zoals het werk voor de Stichting OZO.

"We hopen dat je in de toekomst goede en gezonde jaren als medewerker en collega in ons midden mag beleven. Samen met Jacqueline en jullie kinderen wens ik je van harte Gods zegen toe voor de toekomst", aldus Taco van Dieren.

Als blijk van waardering ontving Albert een oorkonde namens de branchevereniging HIBIN en enkele cadeaus van de directie en medewerkers.

Albert bedankte aan het eind van de avond voor de fijne samenwerking, zeker ook met de collega's. "Mede dankzij jullie collegialiteit kon ik hier 25 jaar met plezier mijn werk doen en mijn inzet geven. Bovenal dank ik God, Die me al die jaren krachten en gezondheid gaf om voor dit mooie bedrijf te werken."