Pieter van der Kamp (l.) en Kees Smit, de organisatoren van de Calandotoer. Foto: p.r.
Pieter van der Kamp (l.) en Kees Smit, de organisatoren van de Calandotoer. Foto: p.r. Foto: Hans Villerius

Motorrijders gaan in de wielen voor hospice Calando

GOEREE-OVERFLAKKEE – Zo'n kleine maand geleden is het van start gegaan en nu al lijkt 't een enorm succes te worden: een sponsortocht ten bate van hospice Calando te Dirksland. Niet te voet of op de fiets, maar ditmaal een variant met de motorfiets. Nadat op Facebook het initiatief wereldkundig werd gemaakt, blijkt 't zeer gewaardeerd te worden en kwamen al gauw de sponsorbedragen binnen. De organisatoren Kees Smit en Pieter van der Kamp hebben er zin in en hebben hooggespannen verwachtingen van de Calandotoer, zoals de sponsormotortocht heet.

Door Hans Villerius

Kees en Pieter hebben elkaar in Calando ontmoet. Pieter werkt daar al zo'n twee jaar als vrijwilliger en Kees kwam er toen zijn moeder in het hospice opgenomen werd en hier tot aan haar overlijden liefdevol en met alle toewijding verzorgd werd. Kees was zo onder de indruk van de wijze waarop verpleegkundigen en vrijwilligers in het hospice zich inzetten voor de patiënten, maar ook voor hun familie, dat hij hier graag iets voor terug wilde doen. Als fervent motorliefhebber zet hij regelmatig motortoertochten uit en graag zou hij op die manier geld bijeen willen brengen voor Calando. Bij vrijwilliger Pieter vond hij hiervoor meer dan een belangstellend oor, want ook Pieter is verknocht aan motorrijden. Uiteindelijk besloten ze samen een motorsponsortocht voor Calando te gaan organiseren en daarmee traden ze zo'n vier weken geleden naar buiten.

Drie etappes

Zaterdag 23 april a.s. is de dag waarop de tocht gereden zal worden. De start is op het parkeerterrein van Tieleman Keukens. Hét kookeiland van Nederland stelt voor dit goede doel graag zijn parkeerterrein ter beschikking. In lunchroom Inside, in het keukencentrum, genieten de motorrijders eerst van een bak koffie, met gebak dat geheel gesponsord wordt door Bakkerij Akershoek te Ouddorp. Na een eerste etappe gereden te hebben, staat in gebouw 'De Ark' te Goedereede nogmaals koffie, thee en limonade gereed, gesponsord door de Goereese supermarkt OnzeSupermarkt.com. De tweede etappe gaat over een deel van Schouwen-Duiveland, waarna in Ouddorp de lunch zal worden genuttigd, bij Werelds aan het Strand. De laatste etappe voert richting Ooltgensplaat. Aan het eind van de toertocht hebben de motorrijders in totaal zo'n tweehonderd kilometers asfalt onder hun banden door laten gaan.

Support

Deelnemers betalen € 15,- inschrijfgeld. Dit wordt voor een groot deel gebruikt om daarmee de te maken onkosten te betalen, in hoofdzaak de lunch tijdens de toerdag. Wat na aftrek van de kosten overblijft, gaat rechtstreeks naar het goede doel. Daarnaast wordt aan deelnemers gevraagd zich te laten sponsoren, zodat een mooie slotopbrengst kan ontstaan.
Maar ook bedrijven worden benaderd om een steentje bij te dragen, en dankbaar en blij ondervinden Kees en Pieter hoe groot de support en vrijgevigheid is voor hun initiatief. Wie voor meer dan € 50,- sponsort, krijgt als dank een vermelding op de Facebookpagina Calandotoer.
Daarnaast kan voor € 15,- een speciale Calandotoer mok worden gekocht, met daarop afgebeeld het Calandotoer logo. Wie zo'n mok aanschaft – dat kan bij VP Motorsport te Sommelsdijk of via calandotoer@gmail.com – steunt daarmee voor € 10,50 eveneens de actie. En via hetzelfde mailadres is iedere motorrijder welkom om zich aan te melden om zaterdag 23 april aan te sluiten. Voor het goede doel.