Afbeelding
Foto: Arie de Lint

Stralende eerste Waterpoortloop!

OOLTGENSPLAAT - Een vuurspuwer spuwt vlammen uit. De lopers zetten zich in beweging en stappen de pikdonkere nacht in. De Waterpoortloop is begonnen. De wandelaars lopen door het centrum van Ooltgensplaat richting Brabant.

Foto: Arie de Lint

Aan de tochten van 80 en 110 kilometer nemen zo'n 180 wandelaars deel. Ze lopen langs de Hellegatsplaten in de richting van Willemstad. Na de start in het Fort Prins Frederik is de volgende grote wandelpost weer een fort: Fort Sabina in Willemstad. Deelnemers krijgen er een kop dampende soep aangeboden van Waterpoort.

Voor het vertrek zijn de lopers toegesproken door initiatiefnemer Ton Korteweg. Hij bedankt de Rotterdamse Wandelsport Vereniging (RWV), die veel spullen heeft uitgeleend en de organisatie met raad en daad ter zijde heeft gestaan. Ook de Omloop en de vele vrijwilligers werden bedankt.

De tocht gaat via de Dintelse Gorzen en het sluisje bij de Steenbergse Vliet naar de tweede grote binnenrust: Dorpshuis 'De Stelle' in de Heen. Daar wacht de lopers een heerlijke pastamaaltijd en een warme ontvangst door de Brabantse vrijwilligers, die zicht enthousiast inzetten voor de tocht.

Organisator Ton Korteweg: "Het weer was perfect. Mooi helder, maar wel koud. Tegen de morgen was het een graadje of vier onder nul. Bij de lange afstanden zijn er elf lopers uitgevallen. Dat valt wel mee voor zo'n pittige tocht." Achteraf blikt hij terug op een geslaagde tocht. "Er was veel enthousiasme. Er is zelfs een Flakkeëenaar speciaal uit Spanje teruggekomen om deel te nemen aan de Waterpoortloop."