Afbeelding
Foto: Bert Spits Fotografie

Succesvolle volleybalinterland Jong Oranje in De Staver

SOMMELSDIJK - Hoe zou het zijn om een interland naar Goeree-Overflakkee te halen? Dat was het idee waarmee begin 2015 contact werd gezocht met de landelijke volleybalbond. Na meer dan een jaar wachten was het afgelopen zaterdag 12 maart zover.

Recreatiecentrum De Staver stond bol van het volleybal en VC Intermezzo zette haar beste beentje voor om de organisatie van deze volleybalinterland tot een succes te maken. Het werd een oefenwedstrijd tussen meisjes van Jong Oranje en Jong Tsjechië in het kader van het kwalificatietoernooi voor het Europees kampioenschap dat in april gehouden gaat worden.

De wedstrijd begon vooraf met het nodige ceremonieel. Eerste scheidsrechter Lennart de Jonge begeleidde de jeugd van VC Intermezzo voor de diverse rollen van die avond. De ballenkinderen, dweilers en tellers mochten namelijk door de jeugd van de vereniging worden geleverd. Ook de lijnrechters en de administratieve taak van schrijver waren Intermezzoleden. Het werd dan ook een oranje avond met een blauw (intermezzo-)randje. Tien minuten voor het begin van de wedstrijd betraden de speelsters samen met de jongste jeugd van Intermezzo het veld voor de volksliederen. Leden van muziekvereniging Sempre Crescendo begeleidden de volksliederen onder het omhoog houden van de vlaggen van Tsjechië en Nederland. Het gevoel van een heuse interlandwedstrijd ontstond.

De wedstrijd begon voor beide partijen onwennig met diverse missers. Maar al snel ging het niveau omhoog en konden mooie aanvallen en blokkeringen worden bewonderd. Het publiek beantwoordde dit met gejuich, gejoel en het lawaai van uitgedeelde handklappers. Daarbij nog opgeteld de opzwepende muziek tussen de punten door van de DJ en speakersduo Wim van Mourik en Edwin van Os maakte dat de sfeer er goed in kwam. Doordat het veld als center-court was opgesteld, kon het publiek ook goed de soms onmogelijke duikballen zien en de emoties van gelukte of soms ook mislukte acties. Gedurende vier sets hielden de dames van Nederland en Tsjechië elkaar goed in evenwicht. Standen van 30-28 in de eerste set en een verloren vierde set van Nederland met 29-31 bevestigden dit. De eindstand was uiteindelijk 3-1 in het voordeel van Nederland.

De ruim 500 bezoekers hebben dan ook een voortreffelijke avond voorgeschoten gekregen. Er was hoogstaand volleybal en een gezellige sfeer, die het volleybal op de kaart deed zetten. Complimenten waren er van scheidsrechter De Jonge voor de Intermezzojeugd die een rol binnen de wedstrijd had: "Daar kan menig eredivisievereniging een voorbeeld aan nemen". Als sluitstuk ging de volleybaljeugd met de teams van Jong Nederland en Jong Tsjechië op de groepsfoto.Volleybalvereniging Intermezzo kijkt met tevredenheid terug op dit evenement. Complimenten zijn er in de samenwerking met de gemeente Goeree-Overflakkee en Recreatiecentrum De Staver. Er is nieuw elan gekweekt binnen de vereniging, die hopelijk gaat zorgen voor nog meer leden en een toegroeien naar een hoger speelniveau van de teams.

(Foto: Bert Spits Fotografie)