Een bijzondere ervaring

Vervolg van de voorpagina

Ton vertelt er enthousiast over: "In Fort Sabina is er een grote rustpauze, dat is een prachtig historisch gebouw met bijzondere bogen. De wandelaars worden er ontvangen met een knapperend vuur en een kop soep."

De organisatoren zijn blij dat er veel animo is om een steentje bij te dragen aan het evenement. Hansje vertelt dat er verschillende leden van de Rotterdamse wandelsportvereniging zijn die zich hebben aangemeld als vrijwilliger. "Zo'n aanbod pakken we natuurlijk met twee handen aan." De gemeente, stichting Boog, Waterpoort, mensen uit Ooltgensplaat, er wordt van allerlei kanten meegewerkt. "De mensen die we hebben benaderd reageren eigenlijk altijd positief."

Verschillende afstanden

De start van de 40 en 20 kilometer is op zaterdagmorgen, deelnemers kunnen tussen 09.00 en 11.00 uur starten. De route gaat over de oostkant van het eiland. Voor deze afstanden kan niet vooraf worden ingeschreven, deelnemers kunnen bij de start inschrijven en direct vertrekken.                                                                                                                                                                                                         Deze week gaan de vrijwilligers aan de slag met de laatste voorbereidingen. De route voorzien van pijlen, het eten regelen, mobiele posten klaarzetten en alle andere dingen die komen kijken bij een wandelevenement. Ton Korteweg belde een boer die al een paar weken geleden had toegezegd zijn schuur open te stellen als nachtelijke rustpost. De boer was het nog niet vergeten: "Het komt goed hoor, ik ga het regelen."

Over de vraag waarom mensen deel moeten nemen, hoeven de fervente wandelaars niet lang na te denken. "Het is een bijzondere ervaring. Je doet zo'n tocht samen met de andere lopers, ontdekt nieuwe plekjes en je voelt je beter als je zo'n uitdaging hebt afgerond."