De Dorpstienden in Ouddorp: al 25 jaar de plek waar consumentenbeurs Trend wordt gehouden. Foto: Hans Villerius
De Dorpstienden in Ouddorp: al 25 jaar de plek waar consumentenbeurs Trend wordt gehouden. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Een kwarteeuw Trend Consumentenbeurs

OUDDORP – Het is deze week voor het 25e jaar dat in Ouddorp de Trend Consumentenbeurs wordt gehouden. Een kwarteeuw dus en daarom een jubileumeditie met leuke acties en verrassingen. Hoewel de Trend Consumentenbeurs al jarenlang in Ouddorp wordt gehouden, zijn bedrijven van heel Goeree-Overflakkee er vertegenwoordigd. Zij presenteren hier zichzelf, hun producten, diensten of noviteiten, voor bezoekers hebben ze aantrekkelijke beursaanbiedingen en natuurlijk is deze plek ook een mooie gelegenheid om te netwerken.

Door Hans Villerius

Voor iedere bezoeker is er dit jubileumjaar een leuke attentie en er worden heerlijke vis- en vleespakketten en nog meer verloot. Maar ook voor de kinderen is er vertier, onder andere een groot springkussen en een clown die ballonnen maakt.

Voorjaar

De Trend Consumentenbeurs is sinds enkele jaren een echt voorjaarsevenement. "In maart begint het voorjaar en dan gaat de consument weer van alles doen, in de tuin, maar ook in huis. Daarom verwachten we ook dit jaar weer veel animo," zegt Martin van Wijk, bestuurslid van de organiserende stichting. Dit jaar wordt de beurs gehouden van a.s. donderdag 10 t/m zaterdag 12 maart. Traditiegetrouw kunnen bezoekers dan weer terecht in m.f.g. Dorpstienden om allerlei ideeën op te doen.

Kleinschalig

Met 25 jaar achter de rug kan de Trend Consumentenbeurs bogen op een lange bestaansgeschiedenis. Volgens bestuurslid Martin van Wijk houdt dit verband met de kleinschaligheid van de beursopzet. "Daardoor blijft het haalbaar om deze beurs jaar op jaar te organiseren. Bovendien levert het kleinschalige concept een knusse sfeer op en is de Trend Consumentenbeurs voor veel bezoekers een gezellige ontmoetingsplaats."

Divers

Met een verscheidenheid aan standhouders is het beursaanbod ook dit jaar weer heel divers. Van huishoudelijke apparatuur tot computers, van tuinaanleg- en onderhoud, tot vloeren, zonnepanelen, waterontharders, duurzame warmtepompsystemen, de nieuwste generatie cv-ketels, inbraakbeveiliging en tuinmachines toe. Een makelaar is aanwezig en een visspecialist en een slager presenteren samen iets culinairs. In totaal zijn er 25 standhouders. Onder hen zijn ook vier goede doelen vertegenwoordigd, die belangeloos op de Trend Consumentenbeurs mogen staan. Het zijn Hart voor Sophia, het Rode Kruis, het Reumafonds en Stichting SMA. Martin van Wijk: "Veel ondernemers willen meedoen. We hebben zelfs een wachtlijst."

Openingstijden

De toegang tot de Trend Consumentenbeurs is uiteraard gratis, evenals de parkeergelegenheid rondom Dorpstienden. De openingstijden zijn op donderdag 10 maart van 18.00-21.00 uur, op vrijdag 11 maart van 14.00-21.00 uur en op zaterdag 12 maart van 10.00-16.30 uur. Als er ondernemers zijn die nu al interesse hebben om volgend jaar ook op de Trend Consumentenbeurs te staan, dan kunnen zij contact opnemen met Martin van Wijk, e-mail: martin@vanwijkbv.nl.