Afbeelding
Foto: pr

Nieuws van de Wereldwinkel

MIDDELHARNIS – De Wereldwinkel Goeree-Overflakkee gaat vanaf deze editie regelmatig een rubriek verzorgen waar nader wordt ingegaan op de producten die in de Wereldwinkel te koop zijn.

Barbosa Fair Trade werkt samen met kleinschalige producentengroepen in Latijns Amerika. In Latijns Amerika zijn veel gebieden met grote armoede. De voorzieningen in deze gebieden zijn slecht en er is weinig werkgelegenheid. Vaak worden de mensen omringd door veel geweld, prostitutie en drugsmisbruik. Voor veel vrouwen is er in ontwikkelingslanden weinig tot geen betaald werk. Toch worden juist de vrouwen verantwoordelijk gesteld voor het onderhouden van het gezin.

Door de krachten te bundelen in deze gebieden en zich te verenigen in groepen, kunnen de vrouwen hun positie versterken en tegenwicht bieden aan de verslechterende levensomstandigheden. Barbosa Fair Trade heeft zich ten doel gesteld om vooral deze kleinschalige producentengroepen in dit doel te ondersteunen. Onderstaand treft u een overzicht van de landen waar Barbosa Fair Trade actief is.

Tagua uit Ecuador

Tagua is een noot van de Tagua Palm. Deze boomsoort, ook wel olifantsplant genoemd, groeit in tropische regenwouden van de Zuid-Amerikaanse kustregio's grenzend aan de Stille Oceaan. De Tagua noten groeien in een cluster, waarin een groot aantal noten zit. Het binnenste van de noot (endosperm) wordt bewerkt en gepolijst. De structuur van dit materiaal lijkt op ivoor. Het wordt daarom ook wel "plantaardig ivoor" genoemd. Het verbouwen van taguanoten is een belangrijke ecologische stimulans voor het behoud van de regenwouden.

Onze producent Byron woont in Rio Bamba in Ecuador en heeft samen met zijn familie een atelier, waarin hij deze tagua noten omtovert tot sieraden en prachtige siervoorwerpen.

Bent u op zoek naar een EERLIJK cadeautje met een verhaal? Kom eens binnenlopen bij de Wereldwinkel Goeree-Overflakkee.
Hier vindt u de leukste cadeautjes, die gemaakt zijn door mensen die op eerlijke wijze handel drijven.
Als u deze producten koopt, hebben zij hun arbeidsloon al ontvangen. U kunt maar uitzoeken, van dopper tot de mooiste schalen. Van lekkere kromme soep tot Tony's Chocolonely. Of liever heerlijke thee of koffie? Misschien bent u wel op zoek naar een rieten mand of mooie beeldjes? Last but not least de nieuwe verzorgingslijn met arganolie. We hebben het allemaal!

Wij heten u graag van harte welkom in de Wereldwinkel Goeree-Overflakkee aan D'n Diek.

Openingstijden Wereldwinkel Middelharnis: Maandag 10.00-12.00 uur; dinsdag t/m zaterdag 10.00-17.00 uur; vrijdag 10.00-21.00 uur.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding