Afbeelding
Foto: pr

Mannenkoor 'Ons Koor' zoekt nieuwe leden

GOEREE-OVERFLAKKEE – "Als je een hobby zoekt en je vindt zingen leuk, dan moet je er echt eens aan gaan denken om je aan te sluiten bij een koor. Bij Mannenkoor 'Ons Koor' staan ook de factor gezelligheid, sociale contacten en dergelijke hoog in het vaandel. Het is niet nodig schroom of drempelvrees te hebben om naar de repetitie te komen. Je wordt direct opgenomen in de 'koorfamilie'. Na enkele weken voel je je zeker thuis bij de Mannenkoor 'Ons Koor', aldus het bestuur van het koor dat op zoek is naar nieuwe leden.

Iedere maandagavond wordt van 19.30 tot 22.00 uur gerepeteerd in het verenigingsgebouw naast de R.K. Kerk aan de Langeweg 50 te Middelharnis. Hier komen mannen bij elkaar die allemaal plezier hebben in zingen. Halverwege de repetitie is er een pauze om de keel te kunnen smeren! Er wordt in een ontspannen sfeer hard gewerkt tijdens de repetitie en op een prettige wijze wordt het nieuwe repertoire ingestudeerd. Tijdens de zomervakantie (schoolvakantie zes weken) heeft het Mannenkoor 'Ons Koor' ook vakantie.

Wat kunnen de leden verwachten: gratis koorscholing, waarbij zangtechniek en muziekkennis spelenderwijs eigen wordt gemaakt.
Wie zich aanmeld als lid van Mannenkoor 'Ons Koor' kan drie maanden meedoen met alle repetities. Voor die periode hoeft er niet betaald te worden. Pas na deze periode kan de beslissing genomen worden of men doorgaat met het zingen.
Het koor heeft inmiddels een fris en populair repertoire, dat tevens publieksvriendelijk is en dat het zingen in ons koor aantrekkelijker maakt voor 'jonge' mannen. Het zingen leer je tijdens de repetitie. Natuurlijk zijn ervaren zangers ook welkom in het koor.
"Binnen enkele weken voel je je thuis bij deze vereniging. Iedereen helpt je en je krijgt er een heleboel nieuwe zangersvrienden bij", aldus het koorbestuur.

Activiteiten

'Ons Koor' onderneemt telkens weer gevarieerde activiteiten. Zo zijn er meerdaagse buitenlandse concertreizen georganiseerd naar onder andere Duitsland, Tsjechië, Italië en Engeland. Ook wordt er deelgenomen aan concerten binnen en buiten de regio, de dodenherdenking en niet vergeten het traditionele Kerstconcert in de Emmaüskerk te Middelharnis. Naast genoemde activiteiten worden er ook activiteiten op sociaal gebied georganiseerd.
Wie na het lezen van deze informatie de conclusie trekt: dat is iets voor mij, kom dan op maandagavond om 19.30 uur naar de repetitie in ons repetitiegebouw naast de R.K. Kerk. Wie meer info wil, kan contact opnemen met de voorzitter, Klaas van Zielst. Dit kan via e-mail: voorzitter@mannenkooronskoor.nl of telefonisch: 06-24628774.