Zaterdag krentenbrodenactie voor Woord en Daad

GOEREE-OVERFLAKKEE - Het eilandelijk comité van de Stichting Reformatorische Hulpactie Woord en Daad hoopt zaterdag 12 maart weer de jaarlijkse krentenbrodenactie te houden. De opbrengst is bestemd voor projecten waar de hulpstichting zich dit jaar voor inzet, onder het jaarthema: "Cashew, de noot aan de man!"

Woord en Daad werkt aan armoedebestrijding in ontwikkelingslanden vanuit Bijbelse opdracht. Ze is actief op het gebied van Onderwijs, Arbeid en Inkomen en Basisvoorzieningen (gezondheid, water en landbouw).

In 2016 voert Woord en Daad onder meer actie voor projecten in het kader van het nieuwe jaarthema :"Cashew, de noot aan de man!" De verbouw en verwerking van cashew kunnen werkgelegenheid en daarmee inkomen bieden voor de bewoners van Burkina Faso en Benin in Afrika.
Momenteel is de situatie zo, dat de cashewnoten worden opgekocht bij de boeren en daarna direct worden geëxporteerd. Dat houdt in dat tussen de verkoop van 'ruwe' cashewnoten en de consumptie ervan, er geen handen uit Burkina Faso en Benin meer aan te pas komen.
Economische ontwikkeling van een land vormt de basis voor sociale ontwikkeling. Het doel van het project is daarom bij te dragen aan het tot stand brengen van een winstgevende en concurrerende cashewsector in Burkina Faso en Benin. Een sector waarin alle betrokken partijen - van boer tot handelaar - op duurzame wijze samenwerken. Met het project worden minimaal 10.000 cashewboeren (en hun gezin!) geholpen hun inkomsten te verhogen, terwijl er ook een toename van de werkgelegenheid zal zijn van 800 tot 2500 arbeidsplaatsen in 2021. Door de economische ontwikkeling te stimuleren, wordt bereikt dat de bewoners ruimere toegang krijgen tot voedsel, onderwijs en zorg.

U kunt ook uw steentje bijdragen aan deze ontwikkelingen door de inspanningen van Woord en Daad hiervoor te steunen met een bijdrage.
Dat kan door het kopen van krentenbroden. In tegenstelling tot de afgelopen jaren worden de actieopbrengsten door de overheid verdubbeld.

Op de bekende adressen kunt u de volgende zaken afgeven ten behoeve van Woord en Daad:
gebruikte mobiele telefoons, kleine cartridges, gebruikte postzegels en oude ansichten, oude buitenlandse munten, spaarzegels en gebruikte brillen. Als u thuis wilt sparen voor Woord en Daad, kunt u daarvoor een spaarglobe aanvragen. Verder kunt u speciale postzegels met een Woord en Daad logo kopen.
Ook kunt u daar informatie vragen over het financiële adoptieprogramma van Woord en Daad. Zie hiervoor verder de website: www.woordendaadgo.nl.