Lekker watersporten in de buitenlucht.
Lekker watersporten in de buitenlucht. Foto: Adri van der Laan

Raftteam Flakkee begint seizoen spetterend

GOEREE-OVERFLAKKEE - Raftteam Flakkee begint deze maand aan het watersportseizoen 2016 en dat doet ze zeer spetterend. Allereerst wordt een veiligheidstraining gevolgd bij de Vlaamse Kano en Kayak Federatie VKKF in Luik, om ook die belangrijke aspecten van de raftsport goed onder de knie te krijgen. Vervolgens gaan twee leden van het team op 19/20 maart samen met drie Belgische dames in de boot om de sportieve uitdaging aan te gaan met andere internationale teams tijdens de Rafting Race Belgium. Dat wordt dan tevens de eerste buitenlandse wedstrijdervaring voor het team!

Maar daarmee is de koek nog niet op. Op 2 april aanstaande organiseert de Nederlandse Raft Bond de eerste voorronde van het Nederlands Kampioenschap rafting in Zoetermeer. Ook daar is Raftteam Flakkee met meerdere leden aanwezig en zal met het eigen team proberen de nodige punten in de wacht te slepen op de wildwaterbaan van Dutch Water Dreams. Teamleider Lucas Hartong: "Super om op deze manier stap voor stap steeds meer ervaring op te doen in deze mooie tak van watersport. Altijd leuke ontmoetingen met enthousiaste mensen, heerlijk in- én ontspannend bezig zijn op het water en na een geslaagde dag met een goed gevoel weer huiswaarts keren. Wat wil je nog meer?!"

Raftteam Flakkee is ondertussen serieus in gesprek met de gemeente Goeree-Overflakkee en andere partijen om aan het Havenkanaal te Dirksland een eigen clubstek te kunnen verwezenlijken. Hartong: "Dat zou geweldig zijn, ook voor de individuele kanoërs die er op ons eiland zijn. Een plekje waar wat spullen bewaard kunnen worden en je na een tocht op het water nog even gezellig kunt napraten. Dan zouden we ook actiever kleine groepen kunnen ontvangen om kennis te maken met de mooie sporten raften en kanoën. We zijn blij met de positieve opstelling van betrokkenen tot nu toe en hopen op een spoedig resultaat!"

Wie eens vrijblijvend kennis wil maken met de raft-sport, is hartelijk welkom om een keer te komen kijken of zelfs mee te doen. Raftteam Flakkee is aanwezig op Facebook en direct contact kan opgenomen worden via raftteamflakkee@gmail.com of telefoon 0187 480000.