Afbeelding
Foto: pr

'De Inktvis' feestelijk in (her)gebruik genomen

DIRKSLAND - In volle glorie is hij weer te bewonderen. Het kunstwerk/speeltoestel van o.b.s. De Inktvis in Dirksland is geheel hersteld. In de nieuwjaarsnacht werd de school voor de tweede keer geconfronteerd met de vernieling door vandalen van het boegbeeld van de school. Vooral de kleuters werden erg gedupeerd door deze laffe, nodeloze daad.

Op de eerste dag na de voorjaarsvakantie konden de kleuters echter weer volop gebruikmaken van een prachtig opgeknapte Inktvis. Als jongste kleuter van De Inktvis was het de net vierjarige Naomi de Vries die als eerste de glijbaan mocht uitproberen. Maar eerst verrichtte zij, geholpen door meester Albert, de openingshandeling. De schaar was wat groot, het lint hing wat hoog, maar uiteindelijk lukte het toch. En glijden dat deden ze; de ruim 60 kleuters konden er geen genoeg van krijgen.

Het speeltoestel (in Dirksland gewoon 'de Inktvis' genoemd) werd vakkundig gerestaureerd door Maurice Tammer en zijn medewerkers van Poly-vision uit Alphen aan den Rijn. Voor de gloednieuwe rubberen tegelvloer tekende de fa. Jan Boeter uit Stellendam.

Het hek van De Inktvis staat op woensdag 16 maart de hele ochtend open. Behalve glijden van de Inktvis, kunnen aanstaande kleuters met hun ouders ook sfeer proeven in de school tijdens de jaarlijkse open dag. U bent van harte welkom met uw zoon of dochter.