"Ik denk dat er een tijd komt dat men onze molens ook niet lelijk vindt"

Vervolg van de voorpagina

"Maar we hebben ook te maken met onvoorziene reparaties bij andere molens. Het is een hele klus om de elf molens draaiend te houden. Daar is heel veel geld voor nodig."

Volgens Corstiaan Kleijwegt én Anne Verhey zijn de molenstichting en Deltawind natuurlijke partners. Beide organisaties exploiteren immers molens, de ene historische korenmolens, de andere moderne windmolens. "Molens zijn fantastisch mooi, ook de nieuwe, maar je kunt ze niet op elke plek zetten", doelde Kleijwegt op het ensemble van oude en nieuwe molens langs de A4 bij Leiden. "Maar dat was vroeger ook al zo. Je zette een molen neer waar een goede molenbiotoop was en een aanvoer- en uitvalsweg, doorgaans aan de rand van het dorp."

Stoer en fier

"Deltawind is van en voor de leden, van en voor Goeree-Overflakkee", zei Anne Verhey. "Wij zijn op het eiland gericht en willen graag bijdragen aan het werk van de molenstichting. De oude molens vindt niemand lelijk. Ik denk dat er een tijd komt dat men onze molens ook niet lelijk vindt. Ik vind ze niet lelijk, maar stoer en fier, net als de historische molens. Trotse bouwwerken, trotse apparaten. Ik word er blij van als ze draaien. Er is een duidelijke connectie tussen Deltawind en de molenstichting." Beide organisaties gaan met elkaar om de tafel om te kijken wat ze nog meer voor elkaar kunnen betekenen. "Oud en nieuw gaan goed samen", besloot Corstiaan Kleijwegt.