"Zinvol en gericht informatiemoment meegemaakt"

Vervolg van de voorpagina

De geplande tijd voor de fietstocht werd ruim overschreden. Niet zo verwonderlijk met de frisse tegenwind op de Brouwersdam enerzijds en (het feit dat de RTM-tram niet reed, verzuchtte een deelnemer), en anderzijds door het aantal ingelaste stopplaatsen langs de kustroute voor toelichting. En wil je tussendoor dan ook nog een hapje nuttigen, dan moeten de schema's worden bijgesteld. "Al fietsend werd er gesproken over het feit dat jaren terug in de voormalige gemeente Goedereede heel veel plannen waren besproken en daarover ook de beslissingen waren genomen. Nu komen veel van die projecten juist tegelijk in uitvoering en dat is voor een ieder zichtbaar.

Niet volbouwen

"Onze kust dient niet te worden volgebouwd. In de huidige ontwikkeling zie je dat er meer kwalitatieve recreatieve woningen komen. Op oude parken krijgt sanering en uitplaatsing gestalte. Dat de recreant van nu meer comfort vraagt, dat signaal ziet ook de SGP", geeft Van der Boom aan. "Oog hebben wij voor het feit dat er in de nieuwe projecten geen winkels/voorzieningen moeten komen die de verkopen in het dorpscentrum van Ouddorp zullen benadelen. Standpunten zijn er nog niet ingenomen. Inhoudelijke discussie zullen wij zorgvuldig voeren. Zeker ook voor nog nieuw in te dienen plannen. Aan de vooravond van weer een fase in Ouddorp Bad hebben wij gezamenlijk een zinvol en gericht informatiemoment meegemaakt", zegt Rien v.d. Boom. " Als fractie zullen wij zeker onze standpunten met de bevolking nog delen".

Geen Belgische aanblik

Willy Heintjes (VKGO) had, als enige niet SGP-er, het gezelschap van zijn mede-raadsleden als prettig ervaren. "Een informele, gezellige open en transparante bijeenkomst", zo omschreef hij de fietstocht. Op de leenfiets van VVD-er Henk v.d. Meer, met de voeten stevig op de trappers, reed hij mee van de ene naar de andere bouw- en ontwikkellocatie. "De tocht was nuttig en hoewel ik niet de gehele rit mee kon maken, ben ik er opnieuw van overtuigd geraakt dat ons kustgebied uniek is. Wij dienen met dit gebied zorgvuldig om te gaan. Zeker ten aanzien van nog nieuwe plannen. Juist dan kunnen wij ons onderscheiden van andere kustlocaties in ons land en zeker ten aanzien van de versteende aanblik in Belgiƫ. Wij zijn nu verantwoordelijk voor de invulling van destijds vastgestelde plannen. Dat dienen wij ons goed te realiseren. Ik kan me voorstellen dat een deel van onze inwoners op de Kop van Goeree niet gelukkig is met de uitvoering van eerder gemaakte en goedgekeurde plannen", zegt Heintjes. Zowel SGP als VKGO gaven aan de uitnodiging van Hans Klijn voor de fietstocht op prijs te hebben gesteld. Het college van b. en w. en overige raadsfracties hadden zich afgemeld.