Fracties SGP en VKGO met Hans Klijn (met pamflet) aan de start van de kust-fietstocht. Foto: Jaap Ruizeveld.
Fracties SGP en VKGO met Hans Klijn (met pamflet) aan de start van de kust-fietstocht. Foto: Jaap Ruizeveld. Foto: Adri van der Laan

Raadsleden fietsen langs de kust

GOEREE-OVERFLAKKEE – Zaterdagmorgen om precies 10.00 uur stonden de politici monter op het parkeerterrein Dorpstienden in Ouddorp. SGP- fractievoorzitter Kees van Dam met zijn nagenoeg volledige raadsteam en een moedige eenling Willy Heintjes van Vrije Kernen Goeree-Overflakkee. Aan de start voor een inspirerende informatieve fietstocht. Op dat moment nog onwetend dat er uiteindelijk 32 kilometer (dat stond op de teller van Rien v.d. Boom) stevig op de pedalen moest worden getrapt.

Door Jaap Ruizeveld

Een informatieve route langs de te ontwikkelen en reeds in uitvoering zijnde recreatieve projecten langs onze eilandkust. Uitgenodigd door Hans Klijn, die een petitie heeft voorbereid om uiting te geven aan zorgen om aantasting van natuur en openheid van landschap door genoemde projecten. Daarnaast bezorgdheid tonend over een mogelijke aantasting van rust en identiteit (cultuur) op de Kop van Goeree.

De petitie zal tijdens de raadsvergadering van 17 maart aan burgemeester Grootenboer worden aangeboden. Volgens de initiatiefnemer hebben 1500 bewoners zich met hun handtekening achter de petitie gesteld. De fietstocht leverde "aanschouwelijk onderwijs op", zo verwoordde Van der Boom. "Dat is belangrijk als aanvulling op de dossiers die in de raad nu aan de orde komen en waarover beslissingen moeten worden genomen. Wij hebben de gevoeligheden bij bewoners geproefd. Verwoord door burgers met wie wij kort spraken. De les is dat wij van mening zijn dat een en ander met elkaar in balans moet worden gebracht. Dat zou, daar gaan wij ons over buigen, op onderdelen mogelijk tot aanpassing van plannen kunnen leiden".

>> Lees verder op pagina 7