Afbeelding
Foto: pr

7camicie doneert 100 overhemden aan Leger des Heils

MIDDELHARNIS - Vluchtelingen die naar Europa trekken voor een beter leven; dagelijks een actueel onderwerp in het nieuws. Of je nou voor- of tegenstander bent, doet niets af aan het feit dat deze mensen hier nu eenmaal zijn en hulp nodig hebben.

Het Leger des Heils zet zich met ReShare o.a. in voor het welzijn van vluchtelingen. Ze werkt nauw samen met COA, Vluchtelingenwerk Nederland en Rode Kruis, onder andere door de inzameling en distributie van goederen te coördineren. Het Leger des Heils levert een structurele bijdrage op het gebied van inzameling, sortering en levering van kleding voor vluchtelingen.

Jeroen van der Welle, eigenaar van 7camicie in Middelharnis, dacht na over hoe hij op zijn manier een steentje bij kon dragen. Zo ontstond het idee om in de maand februari de klanten tot wel € 50,- inruil voor hun 'oude' overhemden terug te geven. Een ludieke actie, dacht Jeroen, en volgens hem nog niet eerder vertoont in de kledingbranche in de regio. De spelregels zijn simpel; het maakt niet uit van welk merk of hoe oud het overhemd is, als deze maar heel is. De reacties waren zeer positief, tassen met 'oude' overhemden kwamen binnen en tassen met nieuwe overhemden van 7camicie gingen weer naar buiten. Binnen 3 weken wist Jeroen meer dan 100 overhemden in te zamelen. 'Win-Win-Win' volgens Jeroen, want de 'oude' overhemden krijgen op deze manier weer een tweede leven, de klant heeft nieuwe overhemden met een leuke extra korting en Jeroen heeft op deze manier in een wat rustigere maand februari toch weer mensen over de vloer en leuke publiciteit.

Dennis Maliepaard van Leger des Heils nam afgelopen zaterdag de overhemden in ontvangst. Volgende maand bestaat 7camicie Middelharnis precies een jaar. Jeroen kijkt tevreden terug op het afgelopen jaar en kijkt met enthousiasme uit naar komende maand, als hij zijn eenjarig bestaan op spectaculaire wijze zal gaan vieren. Volg het op www.facebook.com/7camiciemiddelharnis.