Afbeelding
Foto: Jan Baks

FotoFestival 2016: 'Natuur en Cultuur op mijn eiland Goeree-Overflakkee'

GOEREE-OVERFLAKKEE – Op zaterdagmiddag 25 juni organiseert Natuurlijk Goeree-Overflakkee, in samenwerking met fotoclub De Rarekiek, FotoFestival 2016.

Het festival wordt gehouden op de boerderij 'Lust en Last' aan de Kokseweg bij Sommelsdijk. Er is een fotowedstrijd in samenwerking met de NLGO. Het publiek kan stemmen op de mooiste foto. De eerste prijs is 100 euro, de tweede prijs is 75 euro en de derde prijs is 50 euro.

Er worden meerdere fotografen genomineerd. Zij ontvangen, evenals de winnaars, een afdruk van 30 maal 40 cm. De foto's worden op zaterdag 25 juni geëxposeerd op de Boerderij 'Lust en Last', Kokseweg 4 te Sommelsdijk, tijdens het fotofestival.

De foto's van de winnaars worden geplaatst in het blad Sterna van de NLGO en in het blad Eilanden-Nieuws.

De jury bestaat uit Jan Baks, natuurfotograaf, lid van de werkgroep Natuurlijk Goeree-Overflakkee en de NLGO, Theo Mastenbroek, voorzitter van fotoclub De Rarekiek, Jaap Reedijk, beeldend kunstenaar en Hugo Schone, bestuurslid NLGO. Er is tijdens het festival ook een kinderprogramma. Kinderen gaan met een camera op pad rondom de boerderij en maken kennis met de camera en de natuur. Dit gebeurt in samenwerking met de organisatie http://www.kidzklix.nl/.

De spelregels voor de wedstrijd zijn te vinden op http://www.nlgo.nl/fotowedstrijd/.