Afbeelding
Foto: pr

Veilig wonen voor senioren

OOLTGENSPLAAT - De Wijkverpleegkundigen van Goeree-Overflakkee en de Dorpsraad van Ooltgensplaat organiseren in samenwerking met de politie en brandweer een voorlichtingsmiddag over veilig wonen voor senioren.

Op het moment zijn weer daders actief met een babbeltruc. Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven van hun geld, waardevolle spullen, sieraden, handtas of bankpas. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur, bellen op of spreken u aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn, van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of vragen u of hun kind bij u naar het toilet mag. De politie geeft voorlichting over deze en andere zaken over veiligheid. Ook de brandweer heeft voor u tips over veilig wonen. Wat weten we en wat ziet u over het hoofd?

Alle senioren van Ooltgensplaat worden van harte uitgenodigd. De toegang is gratis. De bijeenkomst wordt gehouden in Het Plaetinum, Maximaplein 2 te Ooltgensplaat op 10 maart. Vanaf 14.00 uur is er inloop met gratis koffie/thee. 14.30 uur start het programma. Heeft u een probleem met het vervoer, bel dan 06-13708997.