Afbeelding
Foto: pr

Zevende Melissantse Snertwandeling

MELISSANT - Op zaterdag 13 februari was het weer zover, de enige echte Melissantse Snertwandeling vond weer plaats. Dit keer voor de 7e keer. In voorgaande jaren was de dorpsraad van Melissant medeorganisator van dit evenement, maar door tijdgebrek zagen zij er dit jaar van af. Gelukkig is gymvereniging Kwiek, al jarenlang organisator van de Geitenloop, bereid gevonden om hun plaats in te nemen. Zo kon deze 7e editie van de Snertwandeling toch ook dit jaar weer plaatsvinden.

En dat de Melissantse Snertwandeling inmiddels een begrip is geworden, blijkt wel uit het aantal deelnemers, dit keer 351 deelnemers! Ongetwijfeld heeft het mooie winterse weer van die zaterdag ook meegewerkt, want het was die dag prima wandelweer. Daar had de organisatie natuurlijk wel op gehoopt, maar in februari is het altijd maar weer afwachten.

Men kon ook dit jaar weer kiezen uit drie afstanden, 7,5 km, 18 km en 27 km. Zo was er voor elke deelnemer wat wils. Niet alleen kwamen de deelnemers van het hele eiland, ook van ver buiten het eiland wisten mensen Melissant te vinden. Er waren deelnemers uit Hellevoetsluis, Klaaswaal, Ridderkerk, Hoek van Holland, Rotterdam en zelfs uit Woerden en Waddinxveen. Door via deze wandeling te laten zien hoe mooi ons eiland is, hebben we ook nog aan eilandpromotie gedaan!

"De Snertwandeling was ook dit jaar weer een succes, mede dankzij de heerlijke soesjes van Poppies, de lekkere appeltjes van Coop Van Houten, de onovertroffen speculaasjes van De Ruijter, de leuke sticker als aandenken, mogelijk gemaakt door Van Nimwegen Reclame, de fraaie stempelkaartjes, gesponsord door Kievit Copy & Multimedia en niet te vergeten KlasseVerkeer, die de wandelaars weer veilig over de N215 heeft weten te leiden en de EHBO-ers, die die dag paraat stonden voor noodgevallen. En een Snertwandeling zou geen Snertwandeling heten als er na afloop ook geen snert gegeten kon worden. Deze was weer voortreffelijk verzorgd door Cateringservice Annalies. Dank aan alle enthousiaste wandelaars en natuurlijk aan alle vrijwilligers, samen hebben we er weer een prachtige dag van gemaakt!" aldus de organisatie.

Een impressie van deze Snertwandeling is te zien op www.rtvslogo.nl

Afbeelding