Afbeelding
Foto: pr

Doppen sparen voor KNGF Geleidehonden

OUDDORP - Anneke en Piet Grinwis uit Ouddorp sparen plastic doppen en deksels. Niet alleen voor het millieu, maar ook omdat ze hiermee het KNGF Geleidehondenfonds kunnen helpen met de kosten van het opleiden van geleidehonden.

In het hele land worden door vrijwilligers de doppen ingezameld, gesorteerd en naar een recyclebedrijf gebracht. En van elke kilo die ingeleverd wordt, krijgt het KNGF € 0,25. Anneke en Piet zijn vorig jaar februari 2015 begonnen en er is al 2600 kg ingeleverd. U kunt ook meesparen.
Gooi plastic doppen en deksels niet weg, maar spoel ze even schoon. En als u een zak vol hebt gespaard, dan kunt u ze inleveren bij Piet en Anneke Grinwis, Rustburg 17 in Ouddorp. Bel gerust aan, of anders kunt u de zak in de kliko gooien die bij de deur staat. Alle schone, harde plastic doppen en deksels mogen ingeleverd worden. Denk bijvoorbeeld aan doppen van mineraalwater, frisdranken, melk en yoghurtpakken, fruitsappakken, sportdrankdoppen (het kleine, doorzichtige dopje niet), pindakaaspotten, wasmiddel (zowel doppen van de fles als het doseerdopje), shampoo, deo en spuitflessen, slagroombussen, pindakaas, chocoladepastapotten, sausen, medicatie, als het maar rond, hard plastic is.

Inktcartridges en oude mobiele telefoons kunnen ook voor hetzelfde goede doel worden ingeleverd.

Meer info is te vinden op www.geleidenhond.nl/doppen