Servaas Stoop, voorzitter van het Samenwerkingsverband Basisonderwijs en Henk van Putten, directeur-bestuurder van het Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs, tekenen de intentieverklaring.
Servaas Stoop, voorzitter van het Samenwerkingsverband Basisonderwijs en Henk van Putten, directeur-bestuurder van het Samenwerkingsverband voortgezet onderwijs, tekenen de intentieverklaring. Foto: PR

Samenwerkingsverbanden slaan handen ineen

MIDDELHARNIS - De besturen van het samenwerkingsverband voor het basisonderwijs (SWV PO) en het samenwerkingsverband voor voortgezet onderwijs (SWV VO) op Goeree-Overflakkee hebben op 15 februari hun handtekening gezet, met de intentie om met elkaar vergaande samenwerking aan te gaan.

Het doel van de samenwerking is om gezamenlijk één werkorganisatie te vormen. Daardoor zijn zij beter in staat iedere leerling een passende plek in het onderwijs te bieden en kunnen zij beter regelen dat elk kind de ondersteuning ontvangt die het nodig heeft. Leerlingen met hun ouder(s)/verzorger(s) en de scholen zullen van de samenwerking gaan profiteren, verwachten de samenwerkingsverbanden. Met een goede invulling van de samenwerking kunnen de scholen een grote stap vooruit zetten in het leveren van maatwerk in het onderwijs. Onderwijs dat aansluit bij de talenten en mogelijkheden van iedere leerling.

Sinds de invoering van de Wet passend onderwijs in 2014 hebben schoolbesturen de verantwoordelijkheid om een passende onderwijsplek te realiseren voor alle leerlingen die bij hen zijn aangemeld en die extra ondersteuning nodig hebben.

>> Lees verder op pagina 6.