Afbeelding
Foto: Estate

Gemeentewerf Middelharnis krijgt nieuwe functie

MIDDELHARNIS - Het terrein van de voormalige gemeentewerf in Middelharnis heeft zijn functie al geruime tijd verloren en is inmiddels verlaten en vervallen. Dit terrein is gelegen in het historische havengebied van Middelharnis en is een doorn in het oog van velen.

Estate Invest heeft op deze unieke locatie een bijzonder plan ontwikkeld en beschouwd 'De Oude Werf' als de verborgen schat van Middelharnis. Volgens hen zijn alle ingrediënten aanwezig om deze prachtlocatie te transformeren tot een unieke leef- en woonlocatie met een authentiek karakter. De locatie is namelijk omringd door water en grenst direct aan het havenkanaal. Daarnaast sluit het aan op de haven van Middelharnis met haar sfeervolle restaurants en terrassen, maar ook winkelstraat D'n Diek en allerhande voorzieningen zijn op loopafstand gelegen.

Aandacht voor de gehele woonomgeving

Bij de ontwikkeling van 'De Oude Werf' wordt er door Estate Invest veel aandacht besteed aan het ontwerp van de gehele woonomgeving. Eén van de uitgangspunten hierbij is het creëren van een sfeer welke geheel past bij de authentieke haven van Middelharnis. Zo zal er zal een pittoresk pleintje komen voor de patriciërswoningen en zijn er vele prachtige doorkijkjes in plan. Er is veel aandacht besteed aan de uitvoering van het openbare gebied. De kademuren worden gemetseld en er zal gewerkt worden met passende materialen voor de bestrating. Door het creëren van meerdere toegangswegen en wandelpaden wordt dit 'vergeten' gebied toegankelijk en uitnodigend. 'De Oude Werf' is hiermee een verrijking voor het gehele gebied rondom de haven en het havenkanaal.

De woningen

'De Oude Werf' omvat een 23-tal sfeervolle woningen, waarbij aansluiting is gezocht bij de voorkomende typologie met een knipoog naar de historische architectuur van het gebied rondom de mooie haven. 'De Oude Werf' bestaat uit kadewoningen, pakhuiswoningen, boerderijwoningen en patriciërswoningen. Ieder woningtypen heeft haar eigen kenmerken. Zo worden de patriciërswoningen voorzien van een stijlvolle en luxueuze uitstraling. De pakhuiswoningen en boerderijwoningen worden gekenmerkt door een authentieke en kenmerkende stijl. De kadewoningen hebben door grote variatie in het gevelbeeld en fraaie details een zeer charmant karakter en zijn gelegen aan het Havenkanaal. Alle bergingen en tuinmuren worden in fraai metselwerk en potdeksels uitgevoerd, waardoor er een hoogwaardig totaalbeeld ontstaat. Vrijwel alle woningen beschikken over een zonnig gelegen achtertuin met veel privacy.

Start verkoop en start bouw

Tijdens de paasshow bij Tieleman Keukens op 25, 26 en 28 maart 2016 zal de verkoop van de woningen officieel van start gaan. De planning voor de start bouw zal ca. 3e kwartaal dit jaar zijn. Voor meer informatie over unieke project: www.estateinvest.nl of www.deoudewerf.estate.