Dankbaar nam Janneke Koningswoud (r.) het bedrag in ontvangst van Adrie en Ineke van den Bos. Foto: Hans Villerius
Dankbaar nam Janneke Koningswoud (r.) het bedrag in ontvangst van Adrie en Ineke van den Bos. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Afscheid bankenman Adrie van den Bos levert Calando € 1.450 op

Voor velen, zeker ook voor de eilandelijke ondernemers, is Adrie van den Bos uit Nieuwe-Tonge een bekend gezicht op Goeree-Overflakkee. Dik veertig jaar lang heeft hij zich volledig ingezet voor de Rabobank op het eiland. Vanuit dien hoofde heeft hij heel wat ondernemers begeleid en van advies gediend. Toen hij eind 2014 in deze krant stond i.v.m. zijn veertigjarig jubileum kon Adrie nog niet denken dat 'ie er ruim een jaar later weer in zou staan, maar dan omdat 'ie bij de Rabobank gestopt zou zijn.

Door Hans Villerius

Per 1 februari jl. beëindigde hij er z'n dienstverband. De laatst voltrokken fusie tot Rabobank Het Haringvliet maakte het er voor de 61-jarige Accountmanager toch wat pittiger op dan 'ie verwacht had en in goed overleg zijn hij en z'n baas tot overeenstemming gekomen dat Adrie bij de bank eerder kon stoppen met werken. Vandaar recentelijk zijn afscheidsreceptie, waarvan vele zakelijke relaties gebruik maakten om hem nog een keer de hand te drukken en hem te bedanken voor het vele goede dat hij voor hen heeft gedaan. Naast begeleiding en advisering hielp hij ambities van ondernemers waar maken, beoordeelde en becommentarieerde hij jaarcijfers, ging 't over kredietverlening, leasen, betalingsverkeer, enz. Met zijn jarenlange ervaring en relatieopbouw was er een vertrouwensband ontstaan en vanwege de manier waarop hij al zovele jaren op het eiland zijn functie vervulde, was hij een graag geziene gast bij 'zijn' cliënten of bij zakelijke bijeenkomsten. Dat vertaalde zich ook naar de afscheidsreceptie, waarvoor Adrie z'n genodigden had gevraagd om, áls ze iets voor hem mee wilden brengen, ze dat dan wilden doen door een gift over te maken naar hospice Calando te Dirksland. Drie jaar geleden overleed Adries schoonvader hier, na enkele weken er een waardevolle verzorging te hebben gehad. "Van de wijze waarop dat hier gebeurt waren m'n vrouw in ik, en zijn we nog steeds, zo onder de indruk dat ik het hospice graag wilde begunstigen bij mijn afscheid", verduidelijkt Adrie. En zo gebeurde 't ook. Gezamenlijk brachten de relaties van de vertrekkende bankenman ruim € 1.400 bijeen, wat Adrie naar boven afrondde tot € 1.450. Dankbaar nam directeur Janneke Koningswoud van Calando dit warme gebaar in ontvangst in het hospice, vorige week maandagmiddag 16 februari.
Daar vertelde Janneke meteen dat Calando juist het bericht had ontvangen dat het hospice "met glans", zo zei ze, door de Prezo audit was gekomen die het kwaliteitsmanagementbureau er de week daarvoor hield en naar aanleiding waarvan een positief advies voor certificering werd uitgebracht. Voor Calando en alle medewerksters dus een mooi begin van vorige week.