Een foto van de vorige Havendag Junior. (Foto: Desirée van Halewijn)
Een foto van de vorige Havendag Junior. (Foto: Desirée van Halewijn) Foto: Desirée van Halewijn

Derde editie Havendag Junior nu al bijna volgeboekt!

MIDDELHARNIS - De St. Behoud Scheepstimmerwerf Middelharnis is voor het derde jaar bezig met de voorbereiding van een eilandbrede editie van erfgoededucatieproject 'Havendag Junior'.

Op de donderdagen van 2 juni, 9 juni en 16 juni 2016 gaan honderden basisschoolleerlingen een leuke en leerzame dag beleven rondom drie havens van Goeree-Overflakkee, Middelharnis, Ooltgensplaat en Goedereede. Varen, jagen, seinen, klinken... van de maritieme historie van je eigen leefomgeving kun je veel leren en dat is ook precies wat honderden 11- en 12-jarigen gaan doen. De aanmeldingen van scholen voor de Havendag Junior verlopen zo voorspoedig, dat de locatie Middelharnis nu al is volgeboekt! Scholen die zich nu nog aanmelden voor Middelharnis, krijgen de keus om het programma in Goedereede of Ooltgensplaat te volgen.

Het project is in 2014 door het Erfgoedhuis Zuid-Holland ontwikkeld samen met o.a. de stichting Behoud Scheepstimmerwerf Middelharnis. Vorig schooljaar vond de tweede editie van Havendag Junior plaats in Middelharnis en Goedereede. Het was een groot succes met meer dan 350 deelnemers. Met de uitbreiding naar een derde locatie in Ooltgensplaat is er nu voor iedere basisschool van Goeree-Overflakkee gelegenheid om mee te doen. De school start het erfgoedproject op aan de hand van het prachtige en gratis te downloaden lespakket 'Van Binnen naar Buiten' van het Erfgoedhuis Zuid-Holland. Geïnteresseerd? Kijk eens op www.geschiedenisvanzuidholland.nl/verhalen/educatie-goeree-overflakkee.

De Erfgoedlijn Goeree-Overflakkee heeft als centraal thema de, deels afgesloten, havenkanalen van het eiland. De Erfgoedtafel Goeree-Overflakkee, die projecten rond die thema's verzamelt en helpt realiseren, vond het belangrijk dat er lesmateriaal ontwikkeld wordt over dit kenmerkende erfgoed. Met Havendag Junior is hier een eigentijdse en kennelijk aantrekkelijke vorm voor gevonden. De samenwerkende organisaties realiseren dit jaar met Havendag Junior een duurzaam erfgoedevenement voor het onderwijs, waar ieder schooljaar zo'n 600 leerlingen aan kunnen deelnemen.

Aanmelden nog mogelijk

Mochten er scholen zijn die zich nog niet hebben aangemeld, maar mee willen doen: neem snel contact op met esther@menheersewerf.nl. U vindt alle informatie op www.menheersewerf.nl.