Op de foto, v.l.n.r. Gijs-Jan Wieringa, Annelies Blom en Corné Peeman.
Op de foto, v.l.n.r. Gijs-Jan Wieringa, Annelies Blom en Corné Peeman. Foto: pr

Watersportvereniging Flacquee steunt Stichting Sailing Kids

MIDDELHARNIS - In de loop van het jaar 2015 heeft watersportvereniging Flacquee geld ingezameld ter ondersteuning van de Stichting Sailing Kids. Deze stichting organiseert gratis vakantieweken op een zeilschip voor (lichamelijk) ernstig/chronisch zieke kinderen, samen met hun ouders, broertjes en zusjes. Er zijn ook gratis zeiltochten voor zieke jongeren. Zij kunnen samen met een goede vriend of vriendin meevaren.

Tijdens deze tochten is altijd deskundige hulp van een arts en een verpleegkundige aan boord. Zij worden bijgestaan door een aantal vrijwilligers.

Voorzitter Corné Peeman legde bij de overhandiging van de cheque ter waarde van € 1500,= uit hoe dit bedrag bijeen was gebracht. Na een lezing die in het voorjaar door de heren Gijs-Jan Wieringa en Coerd de Heer was gehouden, besloot het bestuur van WV Flacquee de Stichting Sailing Kids te steunen. Zo voer een twintigtal schippers met ondernemers van Goeree-Overflakkee en werd de eigen bijdrage voor maaltijden in het clubhuis enigszins verhoogd, zodat er aan het einde van het jaar een mooi bedrag kon worden genoteerd.

Voorzitter Annelies Blom bedankte namens Stichting Sailing Kids watersportvereniging Flacquee hartelijk voor deze financiële ondersteuning.

Het bestuur van watersportvereniging Flacquee heeft voor 2016 weer een dergelijk goed doel op het oog. Ook deze keer zal er een link zijn met de watersport.