De kersverse Zuid-Hollandse kampioenen Skills Talents in de categorie Horeca - v.l.n.r. Leona Troost - hier niet in beeld - Joelle Buth, Juanita van Dam en Daphne Wagenmans in actie.
De kersverse Zuid-Hollandse kampioenen Skills Talents in de categorie Horeca - v.l.n.r. Leona Troost - hier niet in beeld - Joelle Buth, Juanita van Dam en Daphne Wagenmans in actie. Foto: Adri van der Laan

Skills Talents Kampioenen

MIDDELHARNIS - Op 11 februari 2016 waren leerlingen van Edudelta College Middelharnis in actie tijdens de Zuid-Hollandse kampioenschappen Skills Talents. Dit zijn teamvakwedstrijden voor laatstejaars vmbo'ers. Door middel van selectiewedstrijden kunnen deelnemers zich plaatsen voor het provinciaal kampioenschap, waar je een ticket kunt verdienen voor het Nederlands kampioenschap.

Edudelta College Middelharnis was tijdens de provinciale kampioenschappen met drie teams vertegenwoordigd. Zij gingen de strijd aan in de categorieën Bouwtechniek, Elektrotechniek en Horeca. Het team 'Bouwtechniek', bestaande uit Johan Kroon, Stefan Mierop, Corstian Dijkgraaf en reserve Job Goedegebuur, sloegen de plank zeker niet mis! Zij toonden hun talent en vakmanschap aan de vakjury en pakten daarmee overtuigend de kampioenstitel!
Er was sterke concurrentie voor het team 'Elektrotechniek'. De deelnemers Jordy Kreeft, Michel Lobbezoo en Twan Havelaar zetten hun beste beentje voor en behaalden onder hoogspanning toch een mooie 3e plaats! Zij kunnen terugkijken op een mooi kampioenschap.

Het team 'Horeca' was vertegenwoordigd door Daphne Wagenmans, Juanita van Dam, Joelle Buth en reserve Leona Troost. Zij hadden de smaak goed te pakken en waren de keukenprinsessen van de dag! Zij lieten met veel talent hun culinaire hoogstandjes aan de vakjury zien. Tot in de kleinste details werkten ze alles perfect af. Daarmee pakten ook zij de kampioenstitel!

Het Edudelta College in Middelharnis heeft hiermee twee tickets vergaard voor het Nederlands kampioenschap Skills Talents, dat op 24 maart 2016 wordt gehouden bij Deltapark Neeltje Jans in Zeeland.

Het Zuid-Hollands kampioenschap Skills Talents in de categorie 'Voertuigentechniek' zal 15 februari a.s. plaatsvinden op het Edudelta College in Middelharnis. Natuurlijk zal een team van Edudelta College vertegenwoordigd zijn. Ook zij gaan de strijd aan om een ticket te bemachtigen voor het Nederlands kampioenschap.

Volg ook dit kampioenschap en moedig de talenten aan via www.facebook.com/EdudeltaCollegeMiddelharnis en www.twitter.com/EdudeltaECM of ga naar www.edudelta.nl
Foto's en tekst: Caroline Rijpkema

De Zuid-Hollandse kampioenen Skills Talents in de categorie Bouwtechniek - v.ln.r. Job Goedegebuur, Stefan Mierop, Johan Kroon, Corstian Dijkgraaf.