Afbeelding
Foto: pr

Mooie prestatie bij landelijke stedenontmoeting voor de jeugd van Bowling Vereniging Middelharnis

MIDDELHARNIS - Zaterdag 30 januari was de landelijke finale van de stedenontmoeting in Hoofddorp. Alle beste teams in de provinciale voorronde in de categorieën pupillen (t/m 12 jaar), aspiranten (t/m 15 jaar) en junioren (t/m 18 jaar) die 1e waren geworden (de pupillen) of die door hun goede prestatie extra geplaatst waren (de aspiranten) gingen voor een podiumplaats om stedenkampioen van Nederland te worden.

Een hele spannende dag dus, vooral voor de pupillen die als 2e geplaatst waren en voor de 2e keer op een rij als 1e geëindigd waren in de provincie Zuid-Holland. Aangezien de meeste pupillen volgend jaar doorstromen naar de aspiranten, was het erg leuk om een podiumplaats te winnen bij de pupillen en dat maakte het extra spannend. Maar de concurrentie was heel groot…
Om 12.30 uur was het tijd voor de pupillen en de aspiranten om te starten. Het team wat bij de pupillen als 1e geplaatst was (Haarlemmerliede) had heel erg hoge games gegooid die ochtend, dus de druk was hoog voor de pupillen.
De aspiranten (Thomas, Olav, Stephan, Roy en Daniël) gooiden goed, maar de andere teams gooiden jammer genoeg nog wat beter en ze eindigden op een verdienstelijke 7e plaats met 1791 pins.
De pupillen (Emma, Lizzy, Rick en Wessel) gooiden in de 1e game erg hoog, zelfs nog hoger dan het team dat als 1e geplaatst was, maar het was zo hoog, dat het normaal gesproken te hoog was om vast te houden voor het pupillenteam. Emma en Wessel mochten een game rusten en Esmee en Jasper kwamen erbij. Er werd weer goed gegooid, maar te weinig om in de buurt van de 1e plaats te blijven. De 3e game kwamen Emma en Wessel er weer bij om Lizzy en Rick weer bij te staan. Deze game werd er weer iets hoger gegooid, maar te weinig om weerstand te bieden aan het andere team voor de 1e plaats. Maar de 2e plaats was misschien toch nog wel haalbaar…
Bij de prijsuitreiking was de spanning hoog. Hadden ze de kampioenen van vorig jaar verslagen (Tilburg) en hadden ze de 2e plaats bereikt? En ja hoor… De pupillen van Bowling Vereniging Middelharnis hadden hun verdiende 2e plaats behaald met 1857 pins.