Afbeelding
Foto: PR

Nieuwe zorgaanbieder BuurtzorgT op Goeree-Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE - Per 1 februari is Goeree-Overflakkee een nieuwe zorgaanbieder rijker. Buurtzorg is uitgebreid met een BuurtzorgT team. BuurtzorgT is een initiatief van psychiater Nico Moleman, die in samenwerking met Jos de Blok van Buurtzorg Nederland in 2013 een BuurtzorgT heeft opgericht. Het is een landelijke organisatie met dezelfde visie als Buurtzorg. De T staat voor thuis in psychiatrische zorg. Dat betekent dat BuurtzorgT ambulante zorg levert, behandeling bij de cliënt thuis. Elk team van BuurtzorgT heeft een eigen psychiater die in staat is om te diagnosticeren en medicatie voor te schrijven, hierdoor zijn de lijnen met de behandelaars erg kort. Psychiater Jolien Tuijl is werkzaam bij het team GO.

Goeree-Overflakkee is het 12e team van BuurtzorgT en biedt gespecialiseerde zorg bij volwassenen vanaf 18 jaar met matige tot ernstige psychische en psychiatrische problematiek. Na onderzoek is gebleken dat er op het eiland behoefte is aan deze gespecialiseerde zorg aan huis. De hulpverleners van BuurtzorgT GO komen van het eiland, ze spreken dezelfde taal en begrijpen de cultuur. Dat werkt drempelverlagend. Vanzelfsprekend behandelen de hulpverleners van BuurtzorgT elke situatie vertrouwelijk en volgens de Privacywet!

Marja Spuij en Bettina Hollaar zijn de oprichters van het team BuurtzorgT op Goeree-Overflakkee. Zij zijn ervaren behandelaars in de geestelijke gezondheidszorg en werken vraag- en systeemgericht. Dat wil zeggen dat zij uitgaan van de hulpvraag van de cliënt. Het gezin en de naasten worden bij de behandeling betrokken, omdat de problematiek van de cliënt vaak doorwerkt op de naaste omgeving. Er wordt ook gekeken of het netwerk versterkt kan worden, zodat de cliënt in de toekomst kan terugvallen op zijn eigen sociale netwerk. Het doel is uiteindelijk om de draagkracht en de zelfredzaamheid van de cliënt te vergroten, zodat zelfstandig functioneren in de maatschappij weer mogelijk wordt.

Huisartsen zijn een belangrijke schakel in de geestelijke gezondheidszorg en BuurtzorgT wil nauw samenwerken met de huisartsen op het eiland, zodat de lijnen van hulpverlening ook met hen kort is. BuurtzorgT GO streeft ernaar om geen wachttijden te hebben voor behandeling. Te vaak zijn er nog lange wachttijden voordat de cliënt geholpen wordt. Hierdoor kan de situatie verergeren. BuurtzorgT levert direct zorg aan huis, zodat grotere problemen, zoals bijvoorbeeld een opname, voorkomen kunnen worden.

Heeft u last van psychische of psychiatrische klachten? Voor begeleiding en/of behandeling van BuurtzorgT heeft u een verwijsbrief van de huisarts nodig. Voor informatie kunt u of uw huisarts contact met ons opnemen op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur. Telefoonnummer: 06-125 39 682. Mailadres: goereeoverflakkee@buurtzorgt.nl. Voor meer informatie kunt u ons ook vinden op de site: www.buurtzorgt.nl.