Peter Vroegindeweij (links op de fiets) en Arie Rommelse (rechts) te midden van enkele medewerkers van Sportievia, die laten zien wat er op 12 maart te doen is in de sportschool. Foto: Kees van Rixoort
Peter Vroegindeweij (links op de fiets) en Arie Rommelse (rechts) te midden van enkele medewerkers van Sportievia, die laten zien wat er op 12 maart te doen is in de sportschool. Foto: Kees van Rixoort Foto: Kees van Rixoort

Samen bingoën en sporten tegen kanker

MIDDELHARNIS – Peter Vroegindeweij en Arie Rommelse gaan op 2 juni fietsend de Alpe d'Huez bedwingen. Peter is van plan de Franse berg zes keer te beklimmen, Arie vier keer. Het Flakkeese duo wil de sportieve prestatie leveren voor Alpe d'HuZes, in de strijd tegen kanker dus. Om het nodige sponsorgeld bijeen te brengen organiseren Vroegindeweij en Rommelse twee evenementen: een bingoavond in Stad aan 't Haringvliet en een groot sportevenement bij Sportievia in Middelharnis.

Door Kees van Rixoort

De bingoavond is op vrijdag 4 maart in Het Trefpunt in Stad aan 't Haringvliet. De zaal wordt belangeloos ter beschikking gesteld voor het goede doel. Tal van ondernemers doneren bovendien bingoprijzen. Het Trefpunt is vanaf 19.00 uur open. Om 20.00 uur is de eerste van tien bingorondes. Meedoen kost 12,50 euro. Vroegindeweij en Rommelse: "Komt allen. De opbrengst is voor het goede doel: kankerbestrijding. Je maakt kans op mooie prijzen en je hebt nog een gezellige avond ook."

Acht dagen later, op zaterdag 12 maart, staat het sportevenement bij Sportievia op het programma. Onder het motto 'Samen sporten tegen kanker' heeft iedereen de gelegenheid mee te doen aan een sessie spinning, XCore, yoga, crossfit of kickboksen. De kosten zijn 15 euro per sessie. En ook nu is de opbrengst volledig bestemd voor de strijd tegen kanker. De sportieve dag begint om 8.30 uur. Een halfuur eerder is de zaal open. Burgemeester Ada Grootenboer verzorgt de officiële opening van het evenement.

De formule met verschillende sporten – in plaats van bijvoorbeeld alleen spinning – is volgens Vroegindeweij en Rommelse uniek. Naast Sportievia, dat de sportschool op 12 maart ter beschikking stelt en enthousiast meewerkt aan het initiatief voor Alpe d'HuZes, is er een groot aantal sponsors. "We hebben bijvoorbeeld Plus Slingerland bereid gevonden om drankjes, bananen en krentenbollen te doneren. Dat betekent dat de verzorging van de sporters goed is." Tijdens het evenement staat er een fiets in Sportievia, waarop bezoekers zelf kunnen ervaren hoe het is om de Alpe d'Huez te beklimmen.

Deelnemers, die 15 euro inschrijfgeld betalen, krijgen de vraag om zo mogelijk ook nog 25 euro sponsorgeld bijeen te sporten. Opgeven voor 'Samen sporten tegen kanker' kan tot en met 28 februari via info@sportievia.nl. "We hebben al flink wat aanmeldingen. Het loopt goed." Sponsoring is daarnaast mogelijk via de website van Alpe d'HuZes: www.opgevenisgeenoptie.nl. Peter en Arie hebben op die site een eigen profielpagina.

Het tweetal is eerder op de fiets gestapt voor het goede doel. In 2014 beklommen ze de Mont Ventoux voor de strijd tegen de ziekte MS. Ook toen organiseerden ze het een en ander om iets terug te doen voor de sponsors. Het benefietconcert trok de meeste aandacht, maar er was bijvoorbeeld ook nog een wijnproeverij.

Het idee om de Mont Ventoux te beklimmen kwam destijds bij Peter Vroegindeweij vandaan. Hij ging op zoek naar sponsors en vond Arie Rommelse, die een autobedrijf heeft in Middelharnis, meteen bereid om te doneren. Bovendien gaf hij aan ook voor het goede doel te willen gaan fietsen. Zo gingen ze samen de berg op. En nu, op 2 juni 2016, dus weer, zij het een andere berg, en voor een ander goed doel.

Drijfveer

Peter Vroegindeweij: "Mijn drijfveer? Ik heb zelf kanker gehad en ben volledig genezen. Ik ben gezond en graag sportief bezig. Daarnaast wil ik me graag inzetten voor andere mensen. De opbrengst van Alpe d'HuZes gaat naar onderzoek. Kijk, als er toen geen onderzoek was gedaan, had ik hier niet gezeten. Er sterven nog veel mensen aan kanker, maar er worden ook successen behaald in de strijd tegen die ziekte. Elk stapje dat we kunnen zetten is een stapje in de goede richting. Ik ben verknocht aan het wielrennen. Als je dat kunt combineren met een goed doel, dan is het alleen maar mooier. Via zo'n evenement in Sportievia breng je het belang van de strijd tegen kanker bovendien onder de aandacht." Arie Rommelse is het daar helemaal mee eens: "Ik heb een eigen bedrijf. Daar wil ik de gang in houden door te sporten en in goede conditie te blijven. Maar nog belangrijker is het dat ik wil fietsen voor mensen die dat niet meer kunnen."

Beide wielrenners zijn hard aan het trainen om de klus in de Franse Alpen aan te kunnen. Ze trainen drie keer per week en rijden ook regelmatig in de Ardennen of Limburg. "Straks, in de aanloop naar 2 juni, moeten we rond de 250 kilometer per week fietsen om de uitdaging aan te kunnen."