De woningen aan het Hoge Pad. (Foto: Jaap Ruizeveld)
De woningen aan het Hoge Pad. (Foto: Jaap Ruizeveld) Foto: Jaap Ruizeveld

Voorontwerp bestemmingsplan Hoge Pad/Oosterweg Ouddorp

GOEREE-OVERFLAKKEE - Tot en met 8 maart ligt in het gemeentehuis in Middelharnis het voorontwerp-bestemmingsplan Hoge Pad/Oosterweg in Ouddorp ter inzage. De woningbouwvereniging Beter Wonen (Goedereede) is bezig met de herstructurering van haar woningbestand. In Ouddorp worden (en voor een deel zijn al) aan het Hoge Pad/Oosterweg, tussen Beatrixweg en Bernhardweg 30 huurwoningen gesloopt en deze zullen worden vervangen door maximaal 57 nieuwe huurwoningen. Omdat er bij nieuwbouw van een andere stedenbouwkundige opzet sprake is, past dit niet binnen het huidige bestemmingsplan Stad Goedereede en dorpsgebied Ouddorp 2012.

Door Jaap Ruizeveld

De ontwikkeling omvat de bouw van genoemde 57 woningen. Sprake zal zijn van een nieuwe opzet, passend in de omgeving en rekening houdend met het realiseren van openbaar groen en het behouden van schurvelingen. Uit de planopzet blijkt dat 35 woningen met de voorgevel gericht worden op het Hoge Pad. De overige 23 huizen zijn voorzien aan een te ontwikkelen plein of komen aan schurvelingen. De rijenwoningen variëren daarnaast van 3 aaneengebouwde woningen tot maximaal zes aaneengebouwde huizen.

Type huizen

Daarbij wordt onderscheid gemaakt in het type huizen. In totaal zijn er 19 seniorenwoningen voorzien en het restant zijn rijenwoningen . Bij alle woningen komen voor- en achtertuinen met berging in de achtertuin. De hoogte van de woningen varieert. Woningen die nabij schurvelingen komen, krijgen een maximale goothoogte van 3 meter. Dit is passend op de locatie en om de schurvelingen te accentueren, meldt het plan, en ook om een geleidelijke overgang te bereiken van natuur naar wonen.

Parkeerplaatsen

Op dit moment zijn de twee-onder-een-kapwoningen in het zuiden al gesloopt. Met de sloop van de woningen in het noorden wordt begonnen zodra de nieuwe huurwoningen in het zuiden zijn gerealiseerd. In totaal zijn er in het plangebied 115 parkeerplaatsen opgenomen. Het Hoge Pad en Oosterweg (parallelweg) blijven ook in de toekomst éénrichtingsweg, vanaf de Beatrixweg in te rijden. Langzaam verkeer wordt van beide richtingen toegestaan.