Afbeelding
Foto: Kees van Rixoort

Antiekzaak Past Times weer open

DIRKSLAND – Het bord hing nog aan de gevel en de voorraad voor de verkoop was op niveau, dus de doorstart van Past Times was snel gepiept. Sinds eind januari is de antiekzaak aan de Voorstraat 56 in Dirksland weer open. Iedereen die zijn interieur iets uit de Verleden Tijd wil meegeven, kan er wel wat van zijn gading vinden.

Tekst en foto Kees van Rixoort

De geschiedenis van Past Times gaat bijna veertig jaar terug. Frits en Marieke Veringmeier (-van Gent) startten in 1978 een bloemenzaak aan de Winterstraat in Dirksland. Later kwam er antiek bij. En nog later veranderde het aanbod in gebruikte kleding. De winkel was toen al geruime tijd aan de Voorstraat te vinden.

Met gebruikte kleding waren Frits en Marieke al even gestopt. Er zat, vooral door internet, nog maar weinig muziek in. Maar nu is de winkeldeur dus weer open. De ruime zaak is gevuld met een keur aan antiek, zoals glaswerk, porselein, zilverwerk, fotocamera's, speelgoed en kleine meubelen. Het nostalgische assortiment is veelal afkomstig uit Engeland. "Tussen de vijftig en honderd jaar oud", zegt Fits, "in verschillende stijlen. Ieder artikel is anders. Wat je hier koopt is niet 'dertien in een dozijn'. De variatie is groot en de prijzen zijn aantrekkelijk. Tussen 2,50 en 50 euro hebben we heel veel. Wie Past Times bezoekt zal ook steeds weer andere artikelen aantreffen, want we wisselen het aanbod regelmatig."

De verwachtingen zijn hooggespannen, want volgens Frits en Marieke is het een duidelijke trend om een modern interieur te combineren met klassieke elementen. Er zijn plannen om achter de winkel handel in kringloopartikelen mogelijk te maken.

Past Times is open op dinsdag, donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 17.00 uur. Op andere dagen kan men de winkel bezoeken op afspraak. Telefoon: 0187 – 605609 of 0187 602880.