Marcel Iriks (r.) overhandigt Martijn de Korte en diens dochtertje Corianne de sleutels van de nieuwe bus.
Marcel Iriks (r.) overhandigt Martijn de Korte en diens dochtertje Corianne de sleutels van de nieuwe bus. Foto: Hans Villerius

De Korte Zonwering verzilvert wagenpark

MIDDELHARNIS – Wie op Goeree-Overflakkee aan zonwering denkt, zal in gedachten ongetwijfeld de gele bedrijfsbussen van De Korte Zonwering zien gaan. Al dertig jaar lang rijden ze over 't eiland, en daarbuiten. Maar nu zijn ze echt op. Tijd dus voor twee gloednieuwe exemplaren. Maar die zullen niet meer geel zijn.

Tekst en foto: Hans Villerius

De eerste nieuwe bus werd vorige week vrijdag 5 februari afgeleverd: een zilverkleurige Ford Transit, een zeer fraai voertuig. Een verlengd model, wat 'm een prachtige lijn geeft. En in speciale jubileumuitvoering, omdat de Transit dit jaar een halve eeuw bestaat. Nieuwe eigenaar Martijn de Korte is er ontzettend mee in z'n nopjes. Maar de Middelharnisse Ford dealer Marcel Iriks ook. Blij is die dat eilandelijke ondernemers elkaar weten te vinden als ze investeringen gaan doen. De tweede nieuwe bus voor De Korte Zonwering moet nog van de band rollen, maar duidelijk is dat het wagenpark van de zonweringspecialist het gele tijdperk achter zich heeft en straks volledig is verzilverd.