Afbeelding
Foto: pr

Vooruit met de geit: komt allen naar bijeenkomst Samen voor Melissant

MELISSANT – Het gaat goed met De Melishof. In het dorpshuis van Melissant vinden allerlei activiteiten plaats, zoals yoga, het uitlenen van boeken, gymnastiek, tafeltennis, muzieklessen en kinderopvang. Het lijkt op het begin van een zonnige toekomst, want als het aan de dorpsraad en de nieuwe Stichting Melishof ligt, gaat het dorpshuis nog veel meer bruisen. De Melishof als kloppend hart van het dorp, "van, voor en door de gemeenschap", zoals stichtingsvoorzitter Désirée van Loon zegt.

Door Kees van Rixoort

Met het oog daarop is de naam van de dorpsbijeenkomst op vrijdagavond 12 februari, uiteraard in De Melishof, niet slecht gekozen: Samen voor Melissant. Voorzitter Désirée van Loon en Klaas Kuipers, voorzitter van de dorpsraad, zullen de plannen uit de doeken doen. Dit in aanwezigheid van wethouder Marnix Trouwborst, die het nieuwe bestuur van De Melishof officieel zal installeren. Kuipers zal ook de toekomst van de dorpsraad ter sprake brengen.

Daarnaast is er veel gelegenheid voor ontmoeting en staan er optredens op het programma van Nut en Genoegen, de dansgroep Move It van Kwiek en de Amazing Singers. Leerlingen van het Edudelta College verzorgen een proeverij. Plaatselijke ondernemers zijn ook betrokken bij de aankleding en invulling van de avond.

Voor De Melishof, een verouderd gebouw dat een flinke opknapbeurt nodig heeft, heeft de gemeente geld gereserveerd. De verbouwingsplannen zijn in concept klaar en worden in samenwerking met aannemer en gemeente uitgewerkt. Het stichtingsbestuur verwacht in 2016 te kunnen starten met de werkzaamheden. Daarbij zijn vrijwilligers en sponsors van harte welkom. Tijdens de dorpsbijeenkomst op 12 februari zijn de bouwtekeningen te zien.

Ook de verbouwing moet ervoor zorgen dat De Melishof nog meer gaat bruisen. "Dat kan door meer samenwerking. Samen sta je sterk, samen voor Melissant", zegt Klaas Kuipers van de dorpsraad. "De Stichting Melishof heeft de verantwoordelijkheid voor het gebouw. De dorpsraad initieert en voegt initiatieven samen. En de Oranjevereniging staat ook open voor samenwerking. Nu is het zaak de rest erbij te betrekken: Kwiek, het jongerenwerk – noem maar op. Dan wordt De Melishof een bruisend dorpshuis, waar je ook terecht kunt voor bijvoorbeeld films, cabaret en toneel. Er kan van alles worden georganiseerd."

Désirée van Loon noemt nog een positief punt: "De gemeente Goeree-Overflakkee ziet de toegevoegde waarde van De Melishof, dat straks een nieuwe look heeft en waar het ook voor jongeren aantrekkelijk is om te verblijven. De Melishof als centrale plek, voor alle inwoners van Melissant. Van, voor en door de gemeenschap."

De dorpsbijeenkomst op vrijdag 12 februari begint om 19.30 uur met een inloop. De toegang is gratis. Klaas Kuipers en Désirée van Loon rekenen op een grote opkomst: "Vooruit met de geit en komt allen!"