Arie Bosman voor zijn bedrijf aan de Zernikeweg in Middelharnis.
Arie Bosman voor zijn bedrijf aan de Zernikeweg in Middelharnis. Foto: Kees van Rixoort

Gegarandeerde kwaliteit bij Bosman Schadeherstel

MIDDELHARNIS – Bosman Schadeherstel. Onder die nieuwe naam presenteert het gerenommeerde autoschadebedrijf in Middelharnis zich sinds 1 januari 2016. Het bedrijf heeft een nieuw logo en is bij een andere keten aangesloten: AAS. Dat geeft Arie Bosman en zijn zeventien medewerkers sterke team optimale vrijheid om in te spelen op de regionale markt én de kwaliteit van het schadewerk te garanderen.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

"We waren hiervoor aangesloten bij ABS, een andere keten. Die hebben we vaarwel gezegd omdat we meer vrijheid wilden om zelf te ondernemen en onze eigen uitstraling en identiteit vorm te geven", zegt Arie Bosman. Het oude Bosman-logo is opgefrist en de naam is veranderd in Bosman Schadeherstel. Voorheen stond het bedrijf bekend als ABS Autoherstel Bosman, en daarvoor als Bosman & Kalis.

"Door de verandering kunnen we ons beter op de regionale markt begeven, met onze eigen naam en waarden. Het leveren van kwaliteit en het meedenken met de klant zijn daarbij belangrijk", aldus Bosman. "Daarnaast is het prettig als je bent aangesloten bij een keten als AAS. Die zorgt voor sturing van de verzekeringsmaatschappijen, waardoor de klant geen of een verlaagd eigen risico heeft. Ook is de klant verzekerd van een goede reparatie, conform de eisen van de fabrikant. Daardoor blijft de fabrieksgarantie intact. Veel mensen staan daar niet bij stil, maar dat is heel belangrijk. Het voorkomt onaangename verrassingen."

Bosman Schadeherstel is FOCWA Eurogarantbedrijf, waardoor de fabrieksgarantie gegarandeerd is. Is er geen sprake meer van fabrieksgarantie, bij oudere auto's, dan geeft Bosman Schadeherstel zelf vier jaar garantie op een reparatie. "Als FOCWA Eurogarantbedrijf ben je verplicht tot bijscholing en tot het investeren in nieuwe apparatuur. Dat zorgt ervoor dat verzekeringsmaatschappijen met je in zee willen. Zo niet, dan heb je niet de voordelen van sturing van de maatschappijen. Op Goeree-Overflakkee zijn we het enige schadeherstelbedrijf dat aan alle eisen voldoet op het gebied van schadesturing."

Volgens Bosman worden de kwaliteitseisen met ingang van 1 januari volgend jaar nog verder aangescherpt. "Dan gelden de nieuwe normen van de FOCWA. Die zijn nog meer gericht op hele veilige reparaties. Zo moet je de verschillende fasen van een reparatie allemaal vastleggen met foto's, zodat er controle en toetsing mogelijk is. Veel collega-bedrijven laten die nieuwe normen zitten, maar wij gaan er vol voor, ook omdat auto's steeds complexer worden." Overigens is Bosman Schadeherstel ook actief op het gebied van caravan- en camperreparaties en -onderhoud, het herstellen van voorruitschades en smart-repair (vanaf 75 euro).

Meer informatie: www.bosmanschadeherstel.nl. Steeds meer mensen gebruiken de website om een schade via de smartphone te melden en een prijsaanvraag te doen. Deze nieuwe service van Bosman Schadeherstel bestaat sinds 1 januari 2016.