Kees Alers.
Kees Alers. Foto: pr

Concert orgel en fluit voor Hospice Calando

Met o.a. Kees Alers t.b.v. Hospice Calando

SOMMELSDIJK - Vrijdagavond 12 februari zal er een muzikale avond worden gehouden in de Hervormde Kerk aan de Enkele Ring te Sommelsdijk. Aanvang 20.00 uur. Er wordt medewerking verleend door aantal muzikanten, waaronder de bekende fluitist Kees Alers. De opbrengst is bestemd voor Hospice Calando.

Kees Alers is bekend door zijn vele optredens en concerten, o.a. bij Nederland zingt en 'De Kapel', beide programma's van de EO. Verder heeft hij veel cd's op zijn naam staan. Een leerling van van Alers, Erica Veldhuizen-van der Welle, treedt eveneens op. Het orgel in de Hervormde Kerk van Sommelsdijk wordt bespeeld door Johan van Wijk. Hij begeleidt veel koren op het eiland en speelt ook tijdens zondagse erediensten.

De organisatoren hebben voor deze avond een programma opgesteld, waarbij naast optredens van de solisten ook ruimte is voor samenzang. Verder zullen er verschillende combinaties gespeeld worden tussen het orgel en de fluiten.

De toegang is gratis, maar wel is er een collecte die ten goede komt van Hospice Calando. Ook worden er cd's verkocht, waarvan de opbrengst voor een deel naar Hospice Calando gaat, het goede doel van deze avond.