Afbeelding
Foto: Adri van der Laan

Van beautysalon naar praktijk Liff voor schoonheid & leefstijlcoaching

STELLENDAM – Ruim vier jaar geleden begon Petra van der Laan in haar ouderlijk huis Beautysalon Saffira. Nu - wonend in Stellendam - heeft ze een salon geopend in haar huis aan de Voorstraat. Nu niet uitsluitend een schoonheidssalon, maar ook een praktijk voor leefstijlcoaching.

Petra legt uit dat ze een aantal jaren geleden haar eigen beautysalon combineerde met een baan in de hulpverlening. "Maar mijn passie bleef toch mijn eigen praktijk. Door mijn werk in de hulpverlening raakte ik wel meer geïnteresseerd in het menselijk lichaam en dan vooral de processen die hierin plaatsvinden, gekoppeld aan voeding en beweging". Na haar opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening ging ze dan ook meteen door met de Post Hbo-opleiding voor leefstijlcoach.

Wat een schoonheidsspecialiste doet is voor de meeste mensen duidelijk, maar bij een leefstijlcoach ligt dat anders. "Daar wordt vaak naar gevraagd", zegt Petra. Leefstijlcoaching is een coachingsmethode, gericht op een gezonde leefstijl. Zij geeft een voorbeeld: "Als iemand graag gewicht wil verliezen, dan geef ik deze cliënt geen dieet, maar samen werken we dan aan bewustwording van het probleem en streven we vervolgens naar een langdurige gedragsverandering. Dit heeft tijd nodig en daarbij ondersteun ik als coach. We kijken naar het huidige voedings- en bewegingspatroon. Vervolgens gaan we op zoek naar een passende nieuwe leefstijl. Hierbij komen ook 'emotie-eten', het slaappatroon en stress versus belastbaarheid aan bod". In het coachingsgesprek probeert Petra samen met de cliënt een methode 'op maat' te vinden. "Deze persoonlijke aanpak zorgt voor vertrouwen en de steun die heel helpend is bij bijvoorbeeld het verliezen van de kilo's die je zo graag kwijt wilt, of het bereiken van een ontspannen en evenwichtige levensstijl.

Het verband tussen de schoonheidssalon en de leefstijlcoaching is vlug gelegd. "Een gezonde huid en een gezonde leefstijl zijn nauw met elkaar verbonden. Dingen staan nooit los van elkaar. Hoe we ons voelen heeft invloed op hoe we er uit zien en andersom".

In Praktijk Liff is iedereen welkom. Ook jongens of mannen kunnen veel baat hebben bij de reinigingsbehandelingen die praktijk Liff aanbiedt. Er wordt duidelijk gekeken naar wat de persoon die binnenkomt nodig heeft en waar die voor gekomen is: ontspanning, huidverbetering en een mooie, stralende huid.

Met trots presenteert ze haar nieuwe praktijk Liff achter haar woning aan de Voorstraat in Stellendam. "Het is gaaf dat ik mensen die het nodig hebben nog meer steun als coach mag geven en hen op weg mag helpen naar een gezonde leefstijl".

Petra biedt iedereen de mogelijkheid om bij het eerste kennismakingsgesprek van de leefstijlcoaching te ontdekken of deze methode bij je past. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend.

Voor vragen en recensies kan men terecht op de website www.praktijkliff.nl. Hier is ook een contactformulier te vinden