Een archieffoto van het jeugdsolistenconcours van vorig jaar.
Een archieffoto van het jeugdsolistenconcours van vorig jaar. Foto: Hans Villerius

Aanmelden voor Jeugdsolistenconcours Melissant

MELISSANT - Iedereen die op de concoursdatum - 16 april - hoogstens 18 jaar is, kan zich vanaf nu inschrijven voor het jeugdsolistenconcours dat dit jaar plaats zal vinden op zaterdag 16 april aanstaande. Zoals altijd vindt het concours plaats in de Melishof te Melissant.

Het concours is al sinds 1964 een begrip op het eiland Goeree-Overflakkee en omstreken. Het podium voor jonge muzikanten, van kleine instrumenten als de blokfluit, tot grote instrumenten als het orgel en de piano. Voor solisten en combinaties, voor vele jonge muzikanten het eerste contact met het podium en de mogelijkheid om podiumervaring op te doen, precies waar het concours voor is bedoeld. Een podium dat jonge muzikanten wil stimuleren en motiveren. Een podium dat ruimte biedt aan zowel de jongeren die al een aantal jaren muziek maken en tot de gevorderden mogen worden gerekend, maar ook voor hen die nog niet zo lang bezig zijn.

Samenwerking met HaFaBra een feit

Dit jaar geven zelfs vier deskundige juryleden een professioneel rapport af aan elke deelnemer, waarin naar een aantal specifieke rubrieken wordt gekeken zoals: toonkwaliteit en zuiverheid, interpretatie, techniek, ritmiek en muzikale uitvoering. Het extra jurylid is aangedragen door de muziekverenigingen (HaFaBra) en zij hebben samen met de organisatie van het jeugdsolistenconcours concrete stappen gezet om het concours ook voor de jonge orkestleden een uitdagend podium te laten zijn.

Het concours is voor een groot deel afhankelijk van sponsoren die het concours een warm hart toedragen en mede het belang inzien tot instandhouding van dit zo belangrijke podium voor jonge muzikanten. Ook dit jaar kan op een mooie bijdrage rekenen vanuit het bedrijfsleven en particulieren. De juryleden zijn: Margreeth de Jong, Laura Holzenspies, Jacqueline Dekker en Jan van den Eijnden.

Vanaf nu kunnen deelnemers zich aanmelden via de officiële website. De inschrijving moet uiterlijk 16 maart aanstaande via de website zijn gedaan. Het webadres is: www.jeugdsolistenconcours.nl
De inschrijfkosten zijn € 15,-. Er is plaats voor maximaal 70 deelnemers. Wees er dus op tijd bij.