Afbeelding
Foto: pr

Hapdag Mondzorg Dogterom voor Hockeyers

MIDDELHARNIS – Onlangs heeft de sponsorcommissie van Hockeyclub G-O in samenwerking met Mondzorg Dogterom een "Hapdag" georganiseerd. Leden van HCGO konden op deze dag tegen een gereduceerd tarief een mondbeschermer op maat laten maken. HCGO werd hiermee ook nog gesponsord, voor elk gemaakt bitje kreeg de vereniging € 5,00 voor in de clubkas. Deze professionele mondbeschermer werd gemaakt door het Tandtechnisch Laboratorium Elysee Dental. Het happen vond plaats bij Mondzorg Dogterom aan de Koningin Julianaweg 40 te Middelharnis. De leden konden kiezen uit verschillende kleuren. Er werden ook meerkleurige beschermers gemaakt.

De eerste hapdag was een succes! De leden waren erg enthousiast, zij merkten gelijk het comfort van de goedpassende mondbeschermer. De mondbeschermer zit goed vast rondom de tanden en kiezen. Hierdoor wordt de mondbeschermer beter gedragen dan de niet-individuele beschermer die in de meeste sportwinkels te koop zijn. Deze laatste worden vaak uitgedaan tijdens het sporten, omdat praten en ademen moeilijk is. Het gebit loopt daarmee een risico en is op dat moment niet goed beschermd tijdens het hockeyen (trainen en wedstrijden) Onlangs heeft de medische commissie van de Nederlandse hockeybond, naar aanleiding van een zeer ernstig gebitstrauma tijdens een hockeywedstrijd, geadviseerd om mondbeschermers verplicht te stellen. Letsels van de gebitselementen en de kaken kunnen met mondbeschermers worden voorkomen. Een individueel vervaardigde mondbeschermer gemaakt door de tandarts biedt veruit de beste bescherming. Daarnaast hebben deze mondbeschermers een hoog draagcomfort, doordat ze perfect passen. Ze worden vervaardigd door een tandtechnisch laboratorium op een gipsmodel, nadat een tandarts een gebitsafdruk heeft gemaakt.

Mondzorg Dogterom wenst de leden van HCGO veel hockeyplezier toe en hoopt dat de mondbeschermers trouw gedragen worden tijdens het hockeyen!