Afbeelding
Foto: pr

De Boei is actief op 4 februari, Wereldkankerdag

DIRKSLAND - 4 februari is de jaarlijks terugkerende Wereldkankerdag. Wereldwijd werken organisaties samen om het bewustzijn rondom kanker te vergroten. Ook in Nederland bundelen vele organisaties hun krachten en worden tientallen speciale activiteiten georganiseerd, die allemaal eenvoudig te vinden zijn op de speciale website www.wereldkankerdag.nl

De medewerkers van de Boei Goeree-Overflakkee, inloophuis voor kankerpatiënten en hun naasten, gaan bloemen uitdelen aan patiënten in het Van Weel-Bethesda ziekenhuis te Dirksland. Hiermee wordt mensen een hart onder de riem gestoken en wordt het bestaan van het inloophuis onder de aandacht gebracht. Het inloophuis is er voor alle mensen die met de ziekte kanker te maken hebben en biedt een luisterend oor en lotgenotencontact. Zie verder : http://www.deboeigo.nl

4 februari is door de Union for International Cancer Control (UICC) uitgeroepen tot Wereldkankerdag. Wereldwijd staan mensen die dag stil bij kanker om zo het bewustzijn rondom kanker te vergroten. Er wordt aandacht gevraagd voor het belang van (onderzoek naar) preventie, vroegontdekking, diagnose en behandeling. Daarnaast is het ook de dag om het belang te benadrukken van een goede kwaliteit van leven voor mensen die kanker hebben of hebben gehad.

Op de speciale website www.wereldkankerdag.nl wordt ook bekendheid gegeven aan tientallen speciale activiteiten op 4 februari, Wereldkankerdag. Via een interactieve landkaart vindt men eenvoudig de data, tijden en locaties van bijvoorbeeld open dagen van oncologische afdelingen van ziekenhuizen, inloophuizen en psycho-oncologische centra, speciale toneel- en muziekvoorstellingen en andere activiteiten. Ook staan nascholingen voor zorgprofessionals vermeld.

De deelnemende en samenwerkende organisaties zijn KWF Kankerbestrijding, IPSO, Wereld Kanker Onderzoek Fonds, Leven met Kanker, Integraal Kanker Centrum Nederland, Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis, Radboud UMC, VUmc Cancer Center, Stichting Pijn bij Kanker, Nederlandse Vereniging voor Psychosociale Oncologie, Kanker Onderzoeksfonds Limburg, Care for Cancer, Kanker in Beeld, en V&VN.

De Boei Goeree-Overflakkee is voor haar voortbestaan volledig afhankelijk van giften. Voor de sponsoring van de bloemen wordt zorggedragen door Auperlé Bloemen te Oude-Tonge, waarvoor dank.