Afbeelding
Foto: pr

Eigen kracht en burgerkracht slaat aan in Ooltgensplaat

OOLTGENSPLAAT - Het lijkt er op dat de inwoners van Ooltgensplaat zich inmiddels realiseren dat ze als mens naar elkaar om moeten gaan kijken.

Op initiatief van de Dorpsraad Ooltgensplaat is in 2014 een pilot gestart, "Eigen Kracht en Burgerkracht". Dit betekent niet meer en niet minder, dan dat we iets over moeten gaan hebben voor elkaar, "dat we omkijken naar onze buur, dat er gekeken wordt naar mensen die eenzaam zijn of naar mensen die wat extra hulp nodig hebben en ga zo maar door".

Inmiddels ontstaat vanuit de inwoners zelf regelmatig een idee en wordt de Dorpsraad ingeschakeld om hen hierbij te ondersteunen en te faciliteren. In 2015 is vanuit dit initiatief een nieuwe pilot gestart, de "Extra Handen". Deze pilot was bedoeld om jezelf ook daadwerkelijk in te zetten voor een ander. Niet alleen signaleren, maar ook zelf de handen uit de mouwen steken als dat nodig is. De Dorpsraad Ooltgensplaat heeft inmiddels een groot vrijwilligersbestand waar zij uit kunnen putten. Het Welzijnsfonds Oostflakkee heeft de Dorpsraad Ooltgensplaat daarom gehonoreerd met een aanzienlijk bedrag om deze initiatieven verder uit te kunnen bouwen. Hiervoor is de Dorpsraad hen enorm dankbaar. We zullen ervoor zorgen dat dit bedrag terugkomt naar de inwoners door nieuwe ideeën te realiseren.

Daarnaast zijn op zaterdag 23 januari 2016 drie vlaggenmasten bij de entree van het dorp in gebruik genomen. De Dorpsraad wilde al lang de ingang van het dorp opfleuren en aantrekkelijker maken voor inwoners en bezoekers. Na een schenking van Fides Wonen voor één van de drie vlaggenmasten, zijn de vlaggen gehesen van de Dorpsraad Ooltgensplaat en van Waterpoort. Deze vlaggenmasten zijn niet bedoeld voor commerciële uitingen van ondernemers, maar voor evenementen voor het dorp die onze sociale bindingen ten goede komen, zoals de Oeltgendag en de Eventsweek. De Dorpsraad Ooltgensplaat wil haar dank uitspreken naar Fides Wonen voor hun financiële bijdrage!

"Heeft u een goed idee voor onze inwoners, dan kunt u dit melden bij de Dorpsraad Ooltgensplaat! Wij zullen u in deze proberen te ondersteunen en zullen onderzoek plegen naar de haalbaarheid en indien mogelijk zullen wij uw idee ook proberen faciliteren," aldus de mensen van de Dorpsraad.