Gerwin van Sighem (links vooraan) overhandigt namens zijn baas de cheque aan de jeugdafdeling van Raak de Roos. Foto: Hans Villerius
Gerwin van Sighem (links vooraan) overhandigt namens zijn baas de cheque aan de jeugdafdeling van Raak de Roos. Foto: Hans Villerius Foto: Hans Villerius

Schietvereniging krijgt € 1.000 van Port of Rotterdam

OUDDORP – Voor de Ouddorpse schietvereniging 'Raak de Roos' was het met recht een schot in de roos toen ze door Port of Rotterdam werd bedacht met een gift van € 1.000. Afgelopen zaterdag aan 't eind van de middag kreeg de vereniging de cheque overhandigd.

Door Hans Villerius

Jaarlijks houdt havenbedrijf Port of Rotterdam begin december haar actie 'De Hoge Hoed'. Een actie waarbij het Rotterdamse havenbedrijf een gul gebaar maakt richting verenigingen waar werknemers van het havenbedrijf een actieve rol vervullen. Begin december ieder jaar worden uit de hoge hoed van het bedrijf vijftien verenigingen tevoorschijn gehaald die met een gift van duizend euro worden bedacht. Een van de werknemers van Port of Rotterdam is Gerwin van Sighem uit Goedereede. Omdat hij lid is van schietvereniging Raak de Roos en daar als trainer van de jeugdgroep actief is, maakte ook de Ouddorpse schietvereniging kans om uit de hoge hoed te worden gehaald, samen met tal van andere verenigingen in de wijde regio. Tot vreugde van Raak de Roos was het dit jaar raak voor de Ouddorpse vereniging, een schot in de roos, want van de duizend euro die tegemoet gezien mocht worden, kunnen voor de jeugdafdeling nieuwe wapens worden aangeschaft. Gerwin mocht namens zijn werkgever de cheque zelf aan zijn vereniging overhandigen en voor dat fotomoment legden de jeugdige schutters op de schietbaan graag even hun wapens neer.
De jeugdafdeling traint iedere vierde zaterdag van de maand. Zowel jongens als meiden vanaf twaalf jaar genieten van deze sport. Ook voor mensen met een lichamelijke beperking zijn er voldoende mogelijkheden. Nieuwe leden zijn hartelijk welkom.

Zie voor meer informatie www.sv-raakderoos.nl.